Să ne pregătim pentru Moș Crăciun

Toți copiii vor să comunice cu Moșul, aceasta fiind dorința lor cea mai importantă și, neapărat, trebuie luată în seamă, în această perioadă. Cum se face comunicarea aceasta? Editura ARS LIBRI s-a pregătit cu o mulțime de sfaturi în acest sens. 

Mai întâi, pentru a Nu-l supăra pe Moș Crăciun!, a pregătit cartea cu acest nume, scrisă de un autor grec, Makis Tsitas, ilustrată de Zoe Loura. Despre aceștia, dacă sunteți curioși, aflați tot aici – în carte adică. Se adresează copiilor începând de la 2 ani, până mai târziu și chiar mult mai târziu. Cartea este ilustrată grozav, cu un Moș nostim căruia îi plac mult dulciurile și e cam rotofei. Dar, ca și desenele, sfaturile nu sunt pedante, ci prietenoase și deloc plicticoase, dimpotrivă sunt la fel de amuzante ca și moșul din desene. 

Veți găsi aici nu mai puțin decât douăzeci de sfaturi foarte utile. Sfaturi care vor dovedi o bună creștere și un respect pentru cel care se străduiește să-ți facă ziua de Crăciun de neuitat. Unul dintre sfaturi ar fi să-i scrieți o scrisoare corectă. 

Dacă vreti să știți cum se scrie o scrisoare corectă,  va trebui să luați cartea Scrisori de Crăciun pentru Bufniță. Cartea este minunat ilustrată, textul înduioșător la început, dar cu un final pozitiv, este scrisă de Lara Anders și Anja Grote. Aici, copiii pot învăța bunele maniere în ceea ce privește invitațiile la un eveniment, refuzul politicos de a participa la evenimentul respectiv, descoperirea sentimentelor de supărare, neliniște, bucurie și gestionarea lor. Toate plecând de la o poveste frumoasă, în care o bufniță mică organizează o petrecere pentru prietenii săi din pădure, în preajma Crăciunului.

Invitațiile la acest eveniment le face prin intermediul scrisorilor. Prietenii ei, din diferite motive, inițial, refuză invitația. Oricum, politicos este să trimiți un mesaj de scuze pentru lipsa ta de la eveniment. Și aceaste scrisori de scuze tot aici le găsiți, efectiv introduse în pliculețe adresate. Da, vă spun că aveți toate scrisorile puse frumos în pliculețele lor. Le puteți scoate, le puteți citi frumos, puteți vedea cum se completează un plic. Este o carte foarte instructivă și interesantă. Cartea este ilustrată, cum v-am spus, deosebit, cum îi stă bine unei cărți pentru copii. Animalele sunt realist-umoristic desenate, iar peisajul hibernal al pădurii, senzațional.

Pentru ca timpul să treacă mai repede, ar fi bine să-ți faci un Calendar de Advent. Dacă nu știi ce este, îți îmbogățești cunoștințele apelând la Marea carte a Crăciunului, unde veți citi, veți meșteri și veți petrece împreună perioada de la 1 Decembrie, până la Crăciun cu folos. Aceasta este și perioada Adventului, pentru care autoarea Judith Allert și o echipă de ilustratori pun la dispoziția noastră o mulțime de informații, povești, activități hand made și chiar rețete de bucătărie – evenimente diferite pentru fiecare zi. 

Și dacă nu știi să imiți sunetul vântului, poate reușești să faci figurine din aluat sărat ori participi la un Moș Crăciun Secret,  bolborosești ca un pește în apă sau poți descoperi fantomele din spatele canapelei și de sub brad. Cert este că aici, în carte, în cele 143 de pagini sunt o mulțime de idei pentru această perioadă din an și o mulțime de desene ajutătoare. Merită din plin s-o aveți. Pragmatică, la fel ca orice lucru nemțesc, căci este tradusă din limba germană, este o adevărată călăuză pentru zilele dinaintea marii sărbători, plină de surprize, cu emoții crescânde până la întâlnirea cu ziua magică de Crăciun. Nu o ratați! N-o să regretați!

Lectură plăcută! 

P.S. Nu uitați, să nu-l supărați pe Moș!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *