Sarah scrie despre cărți

surse poze autori: katedicamillo.com și uqp.com.au

Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane” (scrisă de Kate DiCamillo, ilustrată de Bagram Ibatoulline, tradusă de Lavinia Braniște și apărută la editura Arthur) este o carte plină de aventuri pe care am simțit-o și am privit-o.  Personajele și puținele ilustrații au fost cele care mi-au deschis un portal spre această poveste. 

Cel mai mult mi-a plăcut atunci când Edward, iepurașul, a fost scăpat de doi băieți răi în apă, de pe un vas. Atunci a început cu adevărat aventura. 

Să vă povestesc momentul: 

Într-o zi, Edward și Abilene (stăpâna lui) mergeau în vacanță pe un vas.  Pe același vas mai erau doi băieți care au văzut-o în sala de mese pe Abilene și au fost interesați de Edward. După câteva momente  de dialog, băieții au început să-l arunce pe Edward de la unul la altul, până când acesta a căzut în mare…..și atunci Abilene a fost foarte supărată. 

sursă poze : bagramibatoulline.com

Dar Edward a fost bine și a avut o călătorie minunată. Locurile în care a ajuns au fost foarte diferite și aventurile din acele locuri, la fel. A ajuns la Nellie și Lawrence, la groapa de gunoi și în multe alte locuri pe care le veți descoperi voi. 

Cum vă spuneam cel mai mult mi-a plăcut pe vas,  unde a început cu adevărat povestea iepurașului de porțelan. Dar desigur, și în casa celor doi bătrânei, Lawrence și Nellie, a fost foarte frumos. Dar când a venit fiica lor, ea nu l-a plăcut pe Edward și l-a aruncat în gunoi. Acolo Edward s-a întâlnit cu un cățel și…

Am citit cu foarte multă pasiune această carte și m-am gândit la animalul meu de pluș cu care dorm în fiecare seară. 

Vreau să vă mai zic că ilustrațiile sunt puține, dar mie mi se pare că, cu cât sunt mai puține, cu atât reprezintă mai bine textul, decât cărțile cu mai multe ilustrații. Sunt foarte frumos realizate și de fiecare dată când am văzut o ilustrație, am simțit că acolo începe o altă poveste.

Sper să vă placă și că v-am captivat! 

IEPURASUL 

                     De SARAH MARIA

E UN IEPURAȘ

MIC ȘI DRĂGĂLAȘ

CU AVENTURI NENUMĂRATE

ȘI POVEȘTI DIN AVENTURILE ADUNATE 

SĂ SPERĂM CĂ ÎNTR-O ZI, 

CHIAR LA NOI VA VENI,

SĂ NE SALUTE ȘI SĂ NE POVESTEASCĂ 

AVENTURA LUI FRUMOASĂ . 

(Carte pusă la dispoziție de editura Arthur.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *