În așteptarea lui Moș Crăciun 1 – ediția a II-a

Este Ajunul Crăciunului iar proiectul nostru se apropie de sfârșit. Timp de 24 de zile, 24 de povești și poezii am anticipat emoția Crăciunului, am explorat lumi uneori paralele și am găsit măcar o emoție, o idee, un personaj asemănător nouă. Iar dacă am găsit și ceva care să ne intrige, să ne stârnească curiozitatea ori să ne facă să visăm cu atât mai bine.

În această ultimă seară vă propun lectura unei cărți cu ilustrații, în care prioritară este percepția vizuală. Povestea și semnificația ei sunt construite din ilustrații, textul fiind secundar. 

Iar în filmulețul de mai jos vă invit să urmăriți cum membrii unei familii de cititori își pun laolaltă viziunile asupra poveștii așa cum aceasta răzbate pentru fiecare din ilustrații și textul foarte scurt.

Aceasta este o poveste despre legături, despre Crăciun, despre generozitate, așa cum o percep eu. Și aș mai zice despre arta ilustrației, pentru că ceea ce oferă în cele 32 de pagini ale cărții este tocmai o desfătare vizuală și semnificații care chiar dacă sunt la vedere, nu sunt exprimate tocmai explicit.

Ernest și Celestine l-au pierdut pe Simeon, scrisă și ilustrată de Gabrielle Vincent, tradusă de Alexandru Gurău, apărută la editura Frontiera.

Citesc împreună Marius, Loredana și Rafael Tripp. 

Mulțumim editurii Frontiera pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: