În așteptarea lui Moș Crăciun 3 – ediția a II-a

Poate vi se va spune că această carte este despre o dorință pe care un băiețel de 5 ani după unii, 7 după alții, și-a pus-o de Crăciun cu ochii închiși, pumnii strânși, degetele de la picioare încrucișate, mușcându-și limba și gândindu-se la inimioara lui. Tot ce se poate. Așa cum la fel de bine poate fi despre magia unor ornamente de Crăciun pentru brad. Nu din acelea pe care abia le-ai cumpărat și care strălucesc în țipla lor, nu. Magice sunt doar acele decorațiuni a căror venire în casa ta este învăluită în negura vremilor sau măcar s-a întâmplat înainte de a te naște tu, cititorule, ceea ce este cam același lucru. 

Cartea pe care vi-o propun în acestă seară a fost nominalizată în anul 2019 la premiile Carnegie și Greenaway Medal, fiind astfel recomandată atât pentru text cât și pentru ilustrații. 

După cum veți vedea din filmulețul de mai jos, poate fi un punct bun de plecare pentru discuții, întrebări și identificări. Este o poveste actuală, realistă, duioasă pe alocuri și fantastică alteori. 

O dorință de Crăciun, scrisă de Katherine Rundell, ilustrată de Emily Sutton, tradusă de Cristina Nan, apărută la editura Nemi.

Citesc împreună Natalia, Nichita și Daria Brinza. 

Mulțumim editurii Nemi pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: