În așteptarea lui Moș Crăciun 4 – ediția a II-a

Cine a văzut zăpadă și știe cum arată, miroase sau cum se simte zăpada, mâna sus! Micul cititor din seara aceasta este convins că are zăpadă chiar în fața sa, mă rog, poate un pic mai la stânga lui. El citește împreună cu mama sa, completează,  privește ilustrațiile și are propria sa părere despre ceea ce urmează să se întâmple în carte. Pentru a vedea dacă și autorul a văzut lucrurile la fel trebuie, însă, să citiți voi cartea de la început până la sfârșit.

În seara aceasta vă propun o poveste numai bună de citit în completarea unei alte povești lecturată serile trecute. Cei trei păstori care au fost să-l vadă pe micul Isus, se întorc la stână unde rămân pe gânduri și nu pot adormi.  Într-un final se hotărăsc să ducă și ei propriile lor daruri noi familii, însă drumul către aceasta nu mai este atât de ușor de găsit. Dacă reușesc sau nu să facă ce și-au propus, rămâne de citit.

Povestea primelor daruri de Crăciun, scrisă de Axel Hambræus, ilustrată de Ágnes Keszeg, tradusă de Andreea Demirgian, apărută la editura Portocala Albastră, este o poveste care te pune pe gânduri, dar la fel de bine poate păstra marile întrebări pentru mai târziu.

Citesc împreună Oxana Greadcenco și Teo Ursu. 

Mulțumim editurii Portocala Albastră pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *