În așteptarea lui Moș Crăciun 5 – ediția a II-a

Pentru iubitorii de știință, am pregătit în seara aceasta o carte de informații, adică o carte din care afli diverse lucruri despre lumea înconjurătoare, în cazul nostru despre copaci și viața din jurul lor, și totul este spus într-o poveste. Avem niște personaje care se plimbă, se joacă, trec printr-o serie de peripeții și, în tot acest timp, din ilustrații și text căpătăm multe cunoștințe despre viața pădurii. Nu-i minunat?

Cartea se numește Copacul meu, este scrisă și ilustrată de Gerda Muller, tradusă de Gabriela Mariș și a apărut la editura Frontiera iar lectura ei poate fi oricând completată cu alte două cărți scrise și ilustrate de aceeași autoare apărute tot la editura Frontiera. 

Ilustrațiile sunt mari și, majoritatea, foarte mari. Când deschizi cartea, parcă îți vine să ieși la o plimbare și să privești cu atenție la micile vietăți care trăiesc pe lângă tine precum insecte, melci, pițigoi, mierle sau, dacă ai norocul să trăiești lângă o pădure, un pic mai mari precum veverițe, vulpi sau căprioare.

Dacă vreți să știți după ce să vă uitați când vreți să vă cățărați în copacii, ce lucrări se fac în pădure iarna și câte și mai câte, aceasta este cartea potrivită pentru voi.

Citesc împreună Andreea și Irina Adler. 

Mulțumim editurii Frontiera pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: