În așteptarea lui Moș Crăciun 8 – ediție a II-a

Știați că fulgii de zăpadă sunt și ei ca noi? Uneori sunt grăbiți să ajungă la patinoar, alteori uită să-și citească emailurile, uneori sunt jucăuși și plini de energie precum un copil de șase ani iar alteori sunt tăcuți și îngândurați precum amintirea vreunui bunic.

Simțiți și voi în aer? Miros de fulgi și poezie? În seara asta vă propunem o carte de poezii pentru copii în lectura pe cât de neașteptată pe atât de frumoasă a unei familii de origine română din Elveția cărora le mulțumim că ne-au căutat și au spus că vor să participe la proiectul nostru. Și cum chiar aveam o carte disponibilă, s-a nimerit la fix.

Poeziile de astăzi sunt vesele și copilăroase. Scurte și savuroase precum o felie de cozonac, versurile acestea ne sunt tare dragi și vi le așezăm sub brad, printre cadouri. Dacă nu azi, poate mâine. Dacă nu mâine, poate poimâine va veni și rândul lor.  Pentru că: „N-am un strugur roșu,/ Nici harbuzării./ Îți trimite moșul/ Niște poezii.”

Poezii de seama voastră, scrisă de Grigore Vieru, ilustrată de Vasile Sitari, apărută la editura Cartier.

Citesc împreună Axenia și Isabel Hazota. 

Mulțumim editurii Cartier pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *