În așteptarea lui Moș Crăciun 10 – ediția a II-a

Cum și despre ce poate fi o carte care începe prin a spune că nimic nu e imposibil? Mai mult, merge până acolo încât spune că acest cuvânt, imposibil, ar fi o înjurătură…bine, în lumea elfilor, dar totuși. Vă puteți imagina așa ceva?  Dacă răspunsul este da, adică dacă spuneți cu voce tare sau în sinea voastră: „Da, îmi pot imagina că nimic nu e imposibil.”, asta înseamnă, după părerea mea, că jumătate din treabă e făcută.

Când începe povestea noastră, Nikolas, pentru că așa îl cheamă pe eroul nostru de unsprezece ani, este pe punctul de a i se întâmpla multe lucruri, și bune și rele. Mai important de atât este, însă, ce anume va face el, un băiețel slăbuț, cu o căciulă roșie pe cap și cu un șoricel în buzunar, drept prieten. Nu uitați că trăiește într-un sat mic din Finlanda, unde trebuie să fii una cu pădurea dacă nu vrei să te atace ursul.

Stilul de scris vioi și atingerea ușoară a subiectelor mai puțin plăcute, fără însă ca modul de abordare să fie superficial, te atrage în poveste repede și iremediabil. În filmulețul de mai jos  puteți vedea cu ochii voștri cum va arăta ora de culcare a copiilor atâta timp cât vor citi din această carte. (Așteptați pâna la final)

Un băiat numit Crăciun, scrisă de Matt Haig, ilustrată de Chris Mould și tradusă de Veronica D. Niculescu, apărută la editura Nemi.

Citesc împreună Victoria, Ilinca și Luca Cojuhari. 

Mulțumim editurii Nemi pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *