În așteptarea lui Moș Crăciun 14 – ediția a II-a

Cum ar fi să aflăm ce gândesc jucăriile noastre despre noi? Oare ne-am jucat suficient cu fiecare? Oare se simt apreciate? Și la ce renunță ele atunci când vin și stau cu tine sau cu tine sau cu mine? 

Știu ele cât de mare și frumoasă este lumea? Știu ele ce înseamnă să fii liber? Și ce le face să renunțe la toate aceste lucruri și să fie alături de noi, copii și oameni mari?

Nu pot vorbi pentru toate jucăriile, dar Mișka, jucăria din poveste, are motivația ei pe care o vom descoperi împreună citind cartea din această seară: Mișka, scrisă de Marie Colmont, ilustrată de Olivier Tallec, tradusă de Lavinia Braniște, apărută la editura Cartea Copiilor.

Nu este o carte doar pentru copiii mai mari așa cum poate v-am făcut să credeți cu întrebările de mai sus. Ea poate fi citită și copiilor de doi ani și patru luni cât are micuța cititoare din filmulețul nostru.

Și da, este în regulă dacă copilul se mișcă, își găsește ceva de făcut sau chiar vă întrerupe. El își va aminti întotdeauna ce bine v-ați simțit voi, adulții, citind și cum s-a simțit el, copilul, împreajma cărții, în timpul lecturii.

Citesc împreună Anca Dumitru și Irene Keller. 

Mulțumim editurii Cartea Copiilor pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *