În așteptarea lui Moș Crăciun 15 – ediția a II-a

Iepurașul Vâsc nu are cea mai bună perioadă din an. Este ger și vifor și a fost nevoit din nou să-și părăsească adăpostul. Un singur lucru l-ar putea face să se simtă mai bine. De fapt, două, iar unul dintre acestea este turta dulce.

Chiar, voi știți ce este turta dulce? Cine nu știe, dați fuguța la părinți să meargă cu voi la un magazin de unde puteți cumpăra turtă dulce. Garantez că merită drumul prin frigul de afară. Dacă nu mă credeți pe mine, atunci ascultați-l pe iepurașul Vâsc în filmulețul de mai jos.

În seara aceasta citim din cartea Vâsc salvează Crăciunul, scrisă și ilustrată de Bogdan Gărgăriță, apărută la editura Intaglio.

Textul scurt, presărat ici-colo cu regionalisme este foarte bun pentru a familiariza copiii mici cu sensibilitatea și universul cultural românesc. Scrisă și publicată în anul 2017, cartea respiră, de asemenea, un aer de actualitate ceea ce face din aceasta (cartea) o lectură accesibilă copiilor bilingvi.

Ilustrațiile luminoase și realiste, peisajele înzăpezite și figurile expresive ale personajelor recomandă și ele această poveste duioasă, numai bună de Crăciun.

Citesc împreună Amedeea și Denisa Mănica. 

Mulțumim editurii Intaglio pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *