În așteptarea lui Moș Crăciun 16 – ediția a II-a

De data aceasta Crăciunul este o ocazie de a vedea cum o inițiativă are nevoie de motivația potrivită, implicarea mai multor persoane și perseverență pentru a depăși obstacolele inerente. Așa precum proiectul nostru.

În seara aceasta vă recomandăm o carte care combină perfect activitatea de citit, în special pe cea de citit împreună, cu cea de rezolvare a problemelor: Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță, scrisă și ilustrată de John Burningham, tradusă de Florin Bican, apărută la editura Portocală Albastră.

Un cadou rămas pe fundul sacului, un drum lung și stricarea repetată a mijloacelor de transport sunt ingredientele acestei povești care ar fi avut toate șansele să fie sentimentală dacă nu ar fi fost atât de firească și concentrată pe aspectul practic al situațiilor. 

Ilustrațiile, pe de altă parte, sunt realizate în așa fel încât să abată ochiul de la text, prin contraste puternice și reprezentări care intrigă.

Sunt de așteptat și discuțiile de după, la terminarea cărții, când copiii vor rămâne cu gândul la ce-o fi în cadoul lui Horațiu Chifteluță. Iar în timpul lecturii copiii pot fi invitați să participe la poveste și să repete împreună cu cititorul prezentarea pe care și-o face Moș Crăciun sieși și problemei sale ori de câte ori rămâne fără mijloc de transport. Lucru care se întâmplă destul de des, precum în viața reală desigur.

Au citit împreună Luiza, Felix și Anna Oroian. 

Mulțumim editurii Portocala Albastră pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *