În așteptarea lui Moș Crăciun 17 – ediția a II-a

Tocmai citesc o carte. Nu vă spun încă care anume. Așteptați un pic! Cum spuneam, citesc o carte care începe cu planul unor pui născuți vara, supărați că nu se pot juca și că trebuie să facă tot felul de pregătiri pentru vizita iernii. O doamnă „severă și înțepată” de bună seamă, iarna asta, care vine să facă inspecție în casele și cămările lor. Și ce s-au gândit ei? Să o prindă, să o închidă și să-i dea drumul numai dacă renunță la vizită. Bun, zis și făcut!

Au lucrat o zi întreagă la planul ăsta, apoi a venit noaptea și au trebuit să intre în case. Povestea spune că au adormit, iar iarna a venit totuși cu fulgii, țurțurii și mantia ei de nea. Numai că eu am rămas îngrijorată. Dacă data viitoare nu mai scapă? Cum cine? Iarna. Alți năzdrăvani născuți vara care se vor supăra pe iarnă s-ar putea să o prindă data viitoare. Oare au prins-o deja?!

Pe mine și pe Gabriela și Paul Stamate, care citesc povestea Tiptil, Crăciunul se apropie. Poveste pentru Despina, scrisă de Eugenia Glăvan și ilustrată de Irina Abaza, apărută la editura Vellant, cartea aceasta ne-a dus cu gândul la zăpadă și la acel acasă al copilăriei pe care îl iei cu tine oriunde mergi.

Ne-au convins de asta ilustrațiile generoase, în tonuri vesele, scrisul mare numai bun pentru cititori începători, rețetele de mâncare și toate pregătirile pentru masa și petrecerea de Crăciun. 

Mulțumim editurii Vellant pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *