În așteptarea lui Moș Crăciun 18 – ediția a II-a

Se spune că cine răcește vara este un om sănătos. Nu mă întrebați de ce. La noi în casă este cineva răcit, acum, în decembrie, adică iarna. Clar, nu poți să spui despre el că este sănătos. Nu este sănătos, este răcit. Îl doare gâtul, înghite cu dificultate și are frisoane. Aseară copilul mi-a spus să nu mă supăr pe el, pe bolnav adică, pentru că nu poate vorbi tare.

Nu-mi pot închipui cum ar fi să fii Moș Crăciun și să răcești în decembrie când munca e în toi. Iar pe deasupra să primești o scrisoare pe care să nu o poți descifra și despre care fiecare cititor are o cu totul altă părere. Și, de parcă asta nu ar fi de ajuns… 

Dar trebuie să citiți cartea Moș Crăciun și toba fermecată, scrisă de Mauri Kunnas și Tarja Kunnas, ilustrată de Mauri Kunnas, tradusă de Laura Delicostea și apărută la editura Cartea Copiilor, ca să aflați mai multe.

Detaliile ilustrațiilor, umorul și amănuntele vieții de zi cu zi a lui Moș Crăciun și a spiridușilor săi  fac din lectura acestei cărți un timp numai bun de pus sub brad. 

Citesc împreună, ca să vă convingă, Ioana, Sebastian, Kevin și Ella Vainer. Pe un fundal un spiriduș mic, mic, răcit și el.

Mulțumim editurii Cartea Copiilor pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: