În așteptarea lui Moș Crăciun 19 – ediția a II-a

„Bine, bine, dar, totuși, cum ajunge Moșu’ la toți copiii? Și într-o singură noapte? Și cum i-a venit ideea asta cu jucăriile? Și de ce iubește atât copii? Adică noi știm că suntem veseli, înțelepți și iubibili pentru simplul motiv că existăm, dar el de unde știe? Întotdeauna a avut pletele albe? Sau dalbe cum îmi tot repetă mama când vine iarna și începe să cânte colinde.” 

Ați auzit măcar una dintre întrebările astea de la copii voștri? Atunci această carte este pentru voi. Nu le-ați auzit încă? Atunci această carte este pentru voi, să fiți pregătiți. 

Este a șasea seară din proiectul În așteptarea lui Moș Crăciun și pentru ea am pregătit o lectură relaxată a cărții Viața și aventurile lui Moș Crăciun, scrisă de L. Frank Baum, ilustrată de Kadna, tradusă de Geanina Tivdă și apărută la editura Vellant.

O poveste despre lupta dintre bine și rău, despre muritori înțelepți care „caută feluri în care să fie de folos semenilor”, dar și despre nedreptate, sărăcie și cum copilăria – „epoca în care oamenii cunosc cea mai mare fericire” – face să dispară toate diferențele.

Citesc împreună Raluca, Alex și Ștefan Danea.

Mulțumim editurii Vellant pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *