În așteptarea lui Moș Crăciun 20 – ediția a II-a

Mi-am cumpărat mănuși, mănuși moi, pufoase, bleumarin, cu blăniță sintetică neagră. Mi le-am cumpărat cadou de Crăciun. Nu l-am mai așteptat pe Moșu’, mi le-am cumpărat singură. A fost primul cadou cumpărat anul acesta. Și singurul… Dar nu-mi fac griji pentru că, ei bine, am găsit în bibliotecă cartea Pete Motanul și cele 12 zile grozave de Crăciun, scrisă de Kimberly și James Dean, ilustrată de James Dean, tradusă de Cristina Nan și apărută la editura Nemi.

Povestea din această seară este o reinterpretare a unui colind englezesc de Crăciun și se referă la cele douăsprezece zile de Crăciun începând cu 25 decembrie. Însă sunt câteva idei de cadouri atât de bune încât mi s-a părut un moment foarte potrivit de a citi cartea și anume în a cincea zi de În așteptarea lui Moș Crăciun, așa, ca să aveți timp să căutați inele de ceapă, de exemplu.

Cartea face parte dintr-o serie de multe, multe cărți (mai multe de douăsprezece, mai multe chiar de douăzecișipatru de cărți) cu netulburatul și mereu pozitivul Pete Motanul. 

Iar dacă vreți să vedeți și să ascultați ce părere are un copil de 3 ani și 8 luni despre poveste, cadouri și ilustrații, vă invităm să vizionați filmulețul de mai jos.

Citesc împreună Cătălina și Ștefan Vlad Ene.

Mulțumim editurii Nemi pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: