În așteptarea lui Moș Crăciun 22 – ediția a II-a

Celor care nu au pregătit încă bradul (știu că este greu de crezut în Olanda, unde sărbătoarea lui Sinterklaas – Moș Nicolae – este chiar mai îndrăgită de copii decât cea a Crăciunului, dar totuși…) le spunem că nu există început mai bun decât cu o pauză în care să citiți cartea Olivia se pregătește de Crăciun pentru o doză bună de inspirație.

Ambițioasă ca întotdeauna, bună organizatoare și creativă, Olivia se pregătește de Crăciun în stilul ei spectaculos și artistic. Are multe de făcut și, cu puțin ajutor pe ici pe colo, face tot ce își propune. Umorul este prezent și el.

În timp ce citeam, ne-am întrebat dacă și părinții Oliviei se uită la ea așa cum o privește mămica din filmulețul de mai jos pe mica cititoare. Voi ce credeți?

Seria purcelușei Olivia a debutat cu o carte premiată cu mențiune Caldecott, cu  un  stil de ilustrație inedit prin simplitate și eleganță în trei culori roșu, alb și negru. Seria este realizată de ilustratorul și designer de teatru Ian Falconer.

Olivia se pregătește de Crăciun, scrisă și ilustrată de Ian Falconer, tradusă de Laura Albulescu, apărută la editura Arthur, colecția Vlad și Cartea cu Genius.

Citesc împreună Doina și Alexandra Ungureanu.

Mulțumim editurii Arthur pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: