În așteptarea lui Moș Crăciun 24 – ediția a II-a

Prima zi de iarnă. Sunteți pregătiți? Nici noi, însă un lucru avem asigurat și anume teancul de cărți din care vom citi în așteptarea lui Moș Crăciun. 24 de zile de citit împreună, 24 de povești și poezii iar astăzi este doar prima zi. Așa că ne tragem mai aproape, luăm o carte din teanc și respirăm adânc înainte de a plonja în prima poveste.

Crăciunul fermecat al vulpiței este prima noastră propunere din această iarnă. Este o poveste despre generozitate, învățare și prietenie în prag de Crăciun. Iar lectura  acesteia, pe care vă invităm să o urmăriți mai jos, este ca un ceai cald cu miere, când ești cuibărit în fotoliu.

Să vă spunem un secret: citind povestea ne-am dus cu gândul la alte patru povești și poezii despre un greiere și o furnică, un șoricel poet și o fetiță cu scufiță roșie. Chiar dacă există asemănări de situație, perspectivele sunt cum nu se poate mai diferite, ceea ce este atât de atrăgător atunci când citești, nu?

Crăciunul fermecat al vulpiței, scrisă de Timothy Knapman, ilustrată de Rebecca Harry și tradusă de Cristina Nan, apărută la editura Nemi. 

Citesc împreună Andreea, Sofia și Nicholas Furtună.

Mulțumim editurii Nemi pentru acordul de a publica această lectură.

În așteptarea lui Moș Crăciun este un proiect multimedia, de promovare a cititului și, în special, a cititului împreună în rândul familiilor de origine română, din Diaspora.

Proiectul se desfășoară online, în perioada dinaintea Crăciunului și este organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei, Hoofddorp, Olanda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *