Călătorului îi stă bine cu drumul

Sursă poză autoare  annettelangen.de ; Sursă poză ilustratoare flickr.com

Hei, prieteni, bine v-am regăsit la o nouă recenzie de carte pentru… copii, negreșit! În articolul de astăzi îi voi lăsa mult loc de povestit unui călător pe nume Felix. 

Mmm, miroase a vacanță! Unii dintre voi ați fost deja plecați, alții poate că citiți aceste rânduri chiar din liniștea vacanței și unii încă așteaptă cu nerăbdare zilele frumoase despre care au auzit de la alții reîntorși acasă. Tocmai acest lucru se întâmplă cu familia Sofiei. 

Mama, tata și cei patru copii ai lor (Iulian, Sofia, Lena și Nicolas) se aflau în aeroport când micuța Sofia își dă seama că iepurașul ei, Felix, a dispărut. Vai, câtă supărare! Toți membrii familiei încep să caute iepurașul și chiar să întrebe lumea din aeroport dacă nu cumva l-au văzut. Din păcate, nici urmă de Felix. În scurt timp, avionul a decolat, iar cei șase călători au ajuns acasă. Sofia era tot mai supărată din cauză că l-a pierdut pe cel mai bun prieten al ei. Apoi, ceva neașteptat s-a întâmplat.

Las puțin de-o parte rezumatul cărții să menționez faptul că „Scrisori de la Felix. Peripeții în jurul lumii” este o carte scrisă de Annette Langen, impecabil ilustrată de Constanza Droop și tradusă de către Andreea-Ileana Pop pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani, iar cele 34 de pagini ușor lucioase au fost introduse într-o ediție cartonată la editura Didactica Publishing House.

Acum că știți despre ce carte este vorba, mă întorc la voi cu niște curiozități aflate chiar de la iepurașul Felix. Adevărul este că nu se pierduse de Sofia și familia ei, ci doar dorise să își prelungească vacanța și, ca să o liniștească pe prietena lui, acesta îi trimite scrisori pomenindu-i câteva lucruri interesante despre fiecare locație. Astfel Sofia află că:

–  Londra este capitala Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord;

–  aceasta cuprinde aproximativ 1600 de biserici și capele;

–  orașul găzduiește în jur de 8,136 milioane de locuitori.

Din Londra, urechiatul pleacă spre Paris, de unde îi scrie Sofiei despre un joc pe care îl jucau niște bărbați mari așa… ca tatăl Sofiei.

Iată câteva rânduri din această scrisoare:

„Chère Sophie,

Asta este în franceză, iar eu ador franceza. Mi-am luat o valiză, este très chic, cum se spune pe aici… M-am cazat la Ritz, care este foarte elegant. Aici există Turnul Eiffel. Este cel mai mare turn pe care l-am văzut vreodată!” 

Felix îi mai povestește câteva lucrurile văzute și descoperite în orașul luminilor și apoi își încheie scrisoarea cu „Salutări și sărutări de la Felix”. Cât de drăguț îi scrie el prietenei sale! 😊

Pe parcursul câtorva săptămâni Sofia speră că bunul ei prieten să se întoarcă acasă, însă călătorul Felix continuă să îi trimită scrisori și să îi povestească despre cele văzute în Roma (Italia), Cairo (Egipt) sau chiar Kenya (Africa). Câte lucruri interesante sunt în această lume!

După cum vedeți, Felix nu doar călătorește, dar o ține și pe prietena lui la curent cu tot ce află el, iar faptul că îi relatează toate aceste experiențe, pe Sofia o ajută să descopere lumea și să-și îmbogățească cultura generală.

Pe lângă faptul că vorbim despre o carte cu povești într-o poveste, design-ul acesteia este unicat, după părerea mea. Acele scrisori primite de Sofia chiar există în interiorul cărții. Sunt frumos împăturite și introduse în plicuri, peste care Felix a lipit timbru și a scris adresa destinatarului.

Călătoria lui Felix a luat sfârșit, iar el s-a întors acasă fix când nimeni nu se mai aștepta. Cu toții s-au bucurat pentru revenirea lui Felix, dar Sofia a fost cea mai fericită!

Acum, dragilor, nu rămâne decât să vă urez și vouă vacanță plăcută, iar, în cazul în care a voastră s-a terminat, vă așteptăm cu povești și, poate, cu ceva fotografii. 🙂

Pe curând!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: