Sarah scrie despre cărți

Vidra Patty,

Este o vidră curioasă

Și chiar foarte bucuroasă.

Ea e Patty și ne-arată

Istețimea ei, de-ndată.

Ea ne spune cum să facem,

Ca să știm și noi ca ea.

Cum să facem, să răspundem

La tot ce spune ea. 

Vidra care voia să știe tot, scrisă de Jill Tomlinson, ilustrată de Paul Howard, tradusă de Marinela Iovu, apărută la editura Nemira Publishing House. 

„Vidra care voia să știe tot este o carte drăguță care are puține ilustrații dar este foarte distractiv de captivantă. Cartea ne provoacă acum să ne scufundăm până-n adâncul mării, unde o găsim pe Patty (o vidră care voia să știe tot, de aceea punea multe întrebări). Patty s-a întâlnit cu Bobby (care a devenit prietenul ei cel mai bun) și cu Moșu (cea mai înțeleapta vidră). Într-o zi, Patty și Bobby au fost luați de un val și au ajuns la doi oameni în casă.

Acolo au fost bine îngrijiți, fiind răsfățați de către „Față de Pește” (căci așa-i spunea Patty) și de către „Păr Alb” (numit de Bobby). După aceea, spre mirarea lor, l-au adus și pe Moșu, apoi pe Dud (un alt prieten de-al lor) în casă. Într-o zi, Patty, Bobby, Moșu și Dud au fost duși cu avionul pe o insulă.

Fiecare și-a reîntâlnit mama și Patty a avut o surpriză!!! Ce? Vă las pe voi să descoperiți!

Lectură plăcută! 

Sarah și Patty

Cartea a fost pusă la dispoziție de editura Nemira Publishing House.

Copacul, scrisă de Ana Dragomir, ilustrată de Ionuț Robert Olaru, apărută la editura Pandora Publishing.

 „Copacul” de Ana Dragomir, o fetiță de 14 ani, este o carte cu multe ilustrații colorate, motiv (pentru) care este atât de plăcut să o citești. Cartea ne povestește despre doi copii pe nume Thomas și Rosie care au plantat un copac și i-au dat un nume simplu: Copacul.

Trecea timpul, Rosie și Thomas creșteau, Copacul îmbătrânea… Într-o zi, Rosie și Thomas au trebuit să se despartă. Au fost foarte triști. Dar Copacul era cel mai trist. Într-o zi, a venit Anne, o fetiță care l-a iubit pe Copacul nostru și l-a ajutat. Cum?! Copacul vă lasă pe voi să descoperiți. 

Copacul

Copacii ne vorbesc

Copacii ne ascultă

Chiar dacă

Au o gură mută.

Haideți să-ncercăm

Să-i auzim

Și cu bucurie

Să-i simțim.

Ei ne dau iubire

Și multă fericire!

Lectură plăcută! 

Sarah și Copacul

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *