Călătorie în jurul lumii cu Bruno

sursă poze: magnusweightman.com

Bună ziua, dragilor! 

Pentru astăzi am ales să fac recenzia cărții Bine ai venit acasă, Bruno!, scrisă de Magnus Weightman, tradusă din limba engleză de Adelina Dragomir, apărută la editura Corint Junior. 

Este scrisă în versuri, fiind o carte de povești ilustrată, așa cum este menționat chiar pe coperta cartonată a cărții.

Acum, să vă povestesc câte ceva despre Bruno 😊. 

Bruno este un castor aventurier care,  „locului o clipă neputând sta”, pleacă să descopere „lumea cea mare”. Își începe călătoria pe apă, alegându-și un mijloc de transport potrivit lui: un buștean. 

Ajuns în inima orașului aglomerat, populat de fel și fel de personaje, care mai de care mai aranjate, agitate, plictisite, morocănoase sau îngândurate, castorului Bruno îi veni deodată-n gând o întrebare: „Dar drumul spre casă…cum îl voi găsi?” 

Din înaltul cerului se coborî cățelul Akita, plecat probabil și el într-o aventură, dar cu un alt mijloc de transport: balonul cu aer cald. Ei bine, Akita îl liniștește pe Bruno și-i garantează că împreună îi vor găsi casa. 

Probabil v-ați dat seama deja că am enumerat două feluri de transport la care autorul face referire în povestea castorului aventurier: maritim și aerian. 

Mai departe, datorită celor doi prieteni, veți face o călătorie în jurul lumii, descoperind mai multe tipuri de animale și multe lucruri interesante despre habitatul acestora. Veți ajunge la Polul Nord, unde, datorită ilustrațiilor, puteți descoperi animalele acestui loc sau veți putea afla interiorul unui stup de albine harnice care „pot construi un fagure minunat”.

După ce au traversat o mare parte din lume, negăsind casa domnului Castor, cei doi aventurieri decid să se odihnească în cuibul berzelor. Apoi se vor întâlni și vor admira munca furnicilor, căsuțele împletite de păsări-țesător, vor afla ce e iubirea datorită unei păsări-grădinar sau se vor bucura de căldura soarelui și de nisipul fierbinte în timp ce urmăresc cum crabii „casa și-o poartă-n spinare”. E drept că după ce-au stat sub razele soarelui dogoritor, au coborât și în adâncul mării pentru a vedea dacă nu cumva acolo se află casa lui Bruno. Însă nu, nu au găsit-o și au fost nevoiți să-și continue drumul când deodată zăresc un baraj și-o căsuță „din lemn construită”. Daaa, aceasta era căsuța cea mult căutată! 

Așadar, în povestea castorului Bruno, avem de-a face cu o mulțime de experiețe frumoase. De la călătorii în jurul lumii, la descoperirea unor tipuri de animale sau păsări despre care nu vorbim zi de zi sau, un lucru și mai important, vom afla despre PRIETENIE! 

Cățelul Akita l-a ajutat pe Bruno să-și găsească locuința din ținutul castorilor, i-a stat alături și au împărțit cea mai frumoasă călătorie. 

La sfârșitul cărții veți descoperi și o hartă simpatică, numai bună de explorat. 

Cartea Bine ai venit acasă, Bruno! este scrisă pentru copiii „de cel puțin patru ani și pentru toți cei care iubesc călătoriile și animalele sălbatice”, așa cum sugerează însuși autorul. 

Arhitect și designer urban, Magnus Weightman a început să scrie cărți pentru copii când a devenit tată. Până acum a scris două astfel de cărți. Iată ce spune despre el însuși și despre cărțile sale: „jumătate englez, jumătate norvegian, am studiat în Scoția și acum locuiesc la Rotterdam cu prietena mea germană și cei trei copii ai noștri. Ar putea acest lucru să explice de ce temele de acasă și de călătorie apar proeminent în poveștile mele?”.

Lectură plăcută, mici aventurieri!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: