Luna povestitoarei – Iulia Ignat și Karda Zenkö

A mai rămas doar o zi din luna martie, lună pe care, aici, la Biblioteca Cărți pentru Matei, am transformat-o într-un eveniment dedicat cărților și poveștilor pentru copii, un eveniment dedicat limbii române și povestitoarelor. În întâlnirea de astăzi, cu care încheiem evenimentul Luna povestitoarei, vom sta de vorbă cu ilustratoarele Iulia Ignat și Karda Zenkö despre cele mai recente proiecte ale acestora. 

Iulia Ignat a urmat liceul de arte, apoi a absolvit secția Grafică, licență și master la Universitatea de Artă București. În prezent ilustrează și este profesoară de arte grafice la Colegiul de Artă Grafică „Carmen Silva”, Ploiești. 

Karda Zenkö a urmat cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara. A colaborat cu mai multe reviste pentru copii și a ilustrat numeroase cărți pentru aceștia.

Cât durează realizarea unui proiect, care sunt motivațiile din spatele acestuia și ce semnificație poate avea lipsa unui element dintr-o ilustrație sunt câteva dintre lucrurile pe care vă invităm se le aflați din discuția de astăzi.

Luna povestitoarei este un proiect organizat de Biblioteca Cărți pentru Matei și sponsorizat de editurile Arthur, Cartier, Humanitas, Nemi și Vellant.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *