Luna povestitoarei – Giorgiana Popan

Următoarea întâlnire, din cadrul evenimentului Luna povestitoarei, este cu Giorgiana Popan, povestitoare. Iată ce declara aceasta, într-un interviu luat tot de noi, cu ceva timp în urmă, despre ce înseamnă și ce face o povestitoare:

„O povestitoare dă viață poveștii. O povestitoare crează imagini vizuale, auditive, olfactive, tactile. O povestitoare dă, întotdeauna, speranță și gândește, întotdeauna, cu foarte mult optimism pentru că eroul său trebuie să învingă în cele din urmă și atunci această atitudine, de optimism și speranță, a povestitoarei se va reflecta în felul în care spune povestea. Asta cred eu că face o povestitoare.”

Actriță și povestitoare internațională, Giorgiana Popan este una dintre organizatoarele Festivalului Magia cuvântului, care se desfășoară anual, la Arad. Timp de IX ediții, festivalul a transformat  orașul într-un loc de întâlnirile al povestitoarelor și povestitorilor din țări precum Franța, Danemarca, Portugalia, Polonia, Canada, SUA, Kenya, India, Maroc, Corea de Sud, Anglia și multe altele.

Între festivaluri, invitata noastră desfășoară și cursuri de arta povestirii și de improvizație în cadrul proiectului Atelier de cuvinte. Așa am cunoscut-o noi.

Astăzi, o întâlnim pe Giorgiana Popan acolo unde-i șade cel mai bine unei povestitoare, în poveste. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: