Sarah scrie despre cărți

Oliver Twist, scrisă de Charles Dickens, apărută la editura CD Press .

„Oliver Twist” este o carte dar este și un film superb. Este pus și în engleză plus traducere. 

Cartea ne vorbește despre un băiețel orfan, blond și cu ochii albaștri – după ce s-a născut, mama lui s-a stins. Știu că este neplăcut dar așa sunt cărțile: și cu momente fericite și cu momente neplăcute. 

Revenind… copilașului i s-a dat numele de Oliver, deoarece pe tatăl lui l-a chemat Oliver. După aceea, Oliver a ajuns la un orfelinat unde primeau terci de ovăz. Aceasta era singura lor masă din zi. Dar, într-o zi, toți copiii au decis ca Oliver să mai ceară încă o porție. Oliver a fost de acord, dar după ce a zis: „Puteți să-mi mai dați o porție, vă rog?”, a fost dat afară din orfelinat. 

Ajungând pe stradă, în oraș, Oliver a fost dus pe neașteptate într-un bordei unde a fost învățat să fure. M-am gândit să răspundem la câteva întrebări: „Este bine pentru Oliver să fure?”, „Cum credeți că s-a terminat povestea?”.

E timpul să vă fure lectura! Sarah Maria

Scârții, scrisă de Tom Fletcher,  ilustrată de Shane Devries, tradusă de Iulia Arsintescu, apărută la editura Arthur.

„Scârții” este o carte care te scapă de frică, de teama de înfricoșător din poveste. Este vorba despre o fetiță pe nume Lucy care, împreună cu prietenii săi, observă că, într-o zi, toți adulții dispăruseră. DEFINITIV! Ce groaznic ar fi, nu? Ei bine, Lucy și cu doi prieteni de-ai ei, pe nume, Norman și Ella, o ajută să descopere ce se întâmplă. 

Dar să vă mai spun ceva: înainte de propoziția anterioară, voiam să vă spun cum arată orașul doar cu copii. Orașul plin de copii arată ca și cum mii de porcușori s-ar fi bălăcit la căldură, în natură și în noroi. Revenind, Lucy, Norman și Ella au făcut câteva calcule și au observat că niște creaturi ca și guma de mestecat le-au răpit părinții. 

Credeți că și-au salvat ei părinții?

 

Așa că, verificați paginile cărții și veți vedea… Sunt scârții!

Lectură plină de suspans! Sarah, Scârții

O primăvară frumoasă! Sarah

One comment on “Sarah scrie despre cărți

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *