Sarah scrie despre cărți

Astăzi, citim despre povești cu prietenii neobișnuite, cu obstacole dar și cu voința de a trece peste ele. Mai aflăm și cum cititorul contribuie la poveste, în viziunea cititoarei noastre fidele, Sarah.

Povestea unei pescărușe și a motanului care a învățat-o să zboare, scrisă de Luis Sepulveda, ilustrată de Chris Sheban, tradusă de Lavinia Braniște, apărută la editura Arthur.

„Povestea unei pescărușe și a motanului care a învățat-o să zboare” este o carte plină de pisici și păsări. Personajele care au cel mai important rol sunt: Zorbas, Colonelul, Știetot, Secretarul și Afortunada.

Toate aceste personaje sunt pisici, mai puțin Afortunada. Afortunada este pescărușa pe care Zorbas împreună cu prietenii săi o învață să zboare. Nu este ușor, dar prin multe sfaturi, aventuri captivante și amuzante și prietenie, reușesc. Dar și prin încrederea pescărușei, voința motanilor și noi, care citim, am citit sau vom citi această carte.

Datorită nouă, autorul acestei cărți a scris cartea.

Vă doresc o lectură lină ca un zbor!

Sarah, pasărea călătoare.

Prinț și cerșetor, scrisă de Mark Twain, ilustrată de Anca Smărăndache, tradusă de Eugen B. Marian, apărută la editura Arthur.

„Prinț și cerșetor” este o carte despre prietenie și are o învățătură neprețuită. Să vă povestesc.

Într-o zi, un cerșetor ajunse la zidurile unui palat falnic. Acolo s-a întâlnit chiar cu prințul iar el îi propuse să se schimbe între ei deoarece semănau leit. Amândoi au fost de acord. Pe măsură ce înaintează-n zile și prințul dar și cerșetorul constată că este mai bine să fie ei înșiși. Această carte este mirobolantă, atât prin personaje, dialog, ilustrații, întâmplări, veselia pe care ne-o dau cărțile zi de zi și învățătura.

Să fim unici și speciali, așa cum ne-a creat Dumnezeu!

Lectură plăcută și neprețuită!

Pe data viitoare!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: