Sarah scrie despre cărți

Pentru astăzi, Sarah ne scrie despre alte două cărți cu povești de Crăciun. Alături de ea și de personajele cărților suntem când mai veseli, când mai triști, dar întotdeauna plini de empatie.

Sora de zăpadă, scrisă de Maja Lunde, ilustrată de Lisa Aisato, tradusă de Simina Răchițeanu și apărută la editura Arthur.

„Sora de zăpadă este o carte specială prin conținutul ei. În carte este vorba despre un băiat pe nume Kristian și despre Hedvig, prietena lui cea mai bună (acestea sunt personajele principale).

Să vă povestesc o întâmplare: Hedvig își dorea foarte mult să înoate iar Kristian a dus-o la un bazin de înot. Dar, dintr-o dată, Hadvig a început încet, încet a se scufunda. Kristian când a văzut asta a intrat cu totul în apă și…Vă las pe voi să descoperiți.

P.S. Ea este Iunia, sora lui Kristian, care a murit. Iunia a murit din cauza pneumoniei, o boală gravă a plămânilor. Cert este că Iunia era cea mai veselă din familie. Niciodată nu se întrista. Chiar și dacă Iunia nu mai era în familie tot își făcea simțită prezența. Numele ei mă duce cu gândul la luna iunie și la vară. La fructe coapte și la înghețată…”

Cea de a doua carte despre care ne scrie Sarah se numește Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun, este scrisă de J.K. Rowling, ilustrată de Jim Field, tradusă de Tatiana Dragomir și apărută la editura Arthur. 

„Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun este o cartea cu nouă părți, toate minunate și captivante. Cartea are ilustrații rar întâlnite dar captivante.

Eu aș vrea să vă povestesc un pic despre partea a șaptea care se numește „Insula celor Iubiți”. Partea a șaptea ne vorbește despre un băiat pe nume Jack (care este și personajul principal al cărții) și care ajunge împreună cu un porc de jucărie pe Insula celor Iubiți.  

Jack, până să ajungă pe Insula celor Iubiți, a trecut prin multe aventuri. Cum ar fi : a trecut prin locul în care jucăriile se triază pentru a merge spre stăpânii lor, adică în „Consumabili” (partea treia); a trecut prin „Unde-O-Fi-Dispărut”, unde s-a întâlnit cu o agendă de adrese pe nume Agi care era foarte înfumurată; s-a mai întâlnit și cu Poezie și Pretins care erau foarte amabili (partea a patra); s-au întâlnit și cu o Busolă care i-a ajutat să ajungă în Insula-celor-Iubiți. Jack a ajuns pe Insula-celor-Iubiți doarece își pierduse jucăria preferată pe nume Up. A fost un emoționant pentru Jack, pentru Up și pentru mine. 

Să vă iubiți animalele de pluș.

Cu iubire, Sarah.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: