În așteptarea lui Moș Crăciun – Crăciun fericit!

Proiectul multimedia „În așteptarea lui Moș Crăciun” al Bibliotecii Cărți pentru Matei, din Olanda, a însemnat aproape 24 de povești de iarnă, 24 de lecturi cu voce tare, 24 de familii de origine română, din Diaspora și România. 

Cu alte cuvinte, a implicat cel puțin 48 de oameni, plus cei care au contribuit la realizarea filmulețelor, la creionarea conceptului, cei care au răspuns la telefoane, la emailuri, cei care au pus cărțile la poștă, cei care le-au ridicat, cei care și-au dorit să participe la proiect, dar dintr-un motiv sau altul nu au mai reușit. 

Și pe lângă asta, timpul. Și energia. Reprogramarea întâlnirilor pentru motive de sănătate, sau citirea cu voce tare în timp ce obrajii se înroșesc din ce în ce mai mult pentru că mămica răcită se abține să nu tușească, zilele în care întrebi cum a ieșit testul de Corona, sau când ai o zi atât de plină sau atât de proastă încât uiți de programări, iar familia îți mai acordă o șansă,  când reiei lectura de 2-3 ori ca să iasă bine, când se pun haine și decorații de Crăciun deși înregistrarea are loc, uneori, cu mai bine de 2 luni înainte și multe altele. 

Pentru toate acestea, mulțumim.

Mulțumim participanților Mihaela și Rocky Crăciun, Adriana Maria și Maria Dan, Aniela și Sebastian Ciugureanu, Claudia Ștefania și Andreea Ghinea, Victoria, Ilinca și Luca Cojuhari, Rita și Rihana Rigmanyi, Ionelia și Ștefan Stoica, Dana și Catinca Popa, Gabriela și Paul Stamate, Aura și Nectaria Mateiescu, Doina și Alexandra Ungureanu, Camelia și Maia Vida-Rațiu, Loredana și Rafael Tripp, Ileana și Alex Frățilă, Dan și Matei Ungureanu, Tibi și Casi Șerban, Andra și David Cuzescu, Raluca și Rareș Cojocea, Maria și Ian Chung, Andreea Claudia, Sofia și Nicholas Furtună, Matei Popa, Victor și Anca Șuță-Avram, Corina Burlacu și Kira Van Nieuwkerk, Mariana și Raluca Pralea.

Mulțumim editurilor Arthur, Cartea Copiilor, Cartier, Corint Junior, Frontiera, Humanitas,  Intaglio, PandoraM, Picta, Roxel Cart, Casa Editorială Signatura, Univers, Vellant și Vremea.

Mulțumim prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, Tudor Cora, realizatorul genericului, precum și MagicArt by Elyz.

Crăciun fericit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: