În așteptarea lui Moș Crăciun 1 – ediția I

Este Ajunul Crăciunului. Am pregătit paharul cu lapte și farfuria cu cozonac pentru Moșu’ și am scos, din bibliotecă, cartea pe care o vom citi în seara asta. Este liniște. Este bine. După atâtea pregătiri, ne bucurăm, în tihnă, unii de alții. Mai aruncăm, o dată, privirea peste globuri, peste betea și peste lumina aurie  care răzbate din pom. Gândul se rostogolește către alte Crăciunuri sau o ia în salturi către anul care vine. 

Între trecut, prezent și viitor, suntem asemenea Omului de zăpadă care voia să întâlnească soarele, din cartea cu același nume, scrisă de Matei Vișniec, ilustrată de Andra Bădulescu, apărută la editura Arthur.

În seara aceasta, ascultăm un fragment în lectura Ralucăi și Marianei Pralea. Încheiem, astfel, un proiect, gândindu-ne, totodată, la următorul.  

Mulțumim editurii Arthur pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei,  din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: