În așteptarea lui Moș Crăciun 6

Ai ales bradul? I-ai ales locul? L-ai împodobit? Abia aștepți seara ca să aprinzi luminițele din el? Poate ai o pisică și aștepți să vezi ce se va întâmpla cu ei? Cine va rămâne în picioare? Poate îți plac globurile roșii, argintii, albastre sau aurii. Poate pregătești cu părinții tăi ornamente naturale din felii de portocală sau treci ața prin solzii conurilor de brad pe care apoi le agăți în pom drept ornamente. Poate faci toate acestea sau doar o parte. Sau poate încă cauți pomul perfect. 

În seara asta, avem o poveste tocmai despre alegerea pomului de Crăciun, pe care o citesc Maria și Ian Chung, din Olanda. Cartea se numește Crăciunul bradului Silvan, scrisă de Bogdan Gărgăriță, ilustrată de Maria Postea, apărută la editura Intaglio.

Mulțumim editurii Intaglio pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei,  din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România.

https://youtu.be/iNX7BTYuquo

Leave a comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: