În așteptarea lui Moș Crăciun 11 – ediția I

Ați împachetat vreun cadou până acum? Ați ales între multele modele de hârtie de împachetat? Hm, ce  să fie? Renul cu coarne aurite sau castelele cu prințese? Matei a ales-o pe ultima. 🙂 În timp ce tu citești aceste rânduri, Matei se pregătește de somn. Apoi, mă așteaptă să citim povești. Probabil deja s-a băgat în pat și ascultă. Nu pentru mult timp. Un strigăt se aude pe scări: „Mami, vii o dată?… Imediat înseamnă acum.” 

Un alt copil, la fel de curios și nerăbdător, deși mult mai tăcut, stă și el, acum, în pat, încercând să prindă un sunet…sunetul clopoțeilor lui Moș Crăciun, în povestea „Expresul Polar”, scrisă și ilustrată de Chris van Allsburg, tradusă de Radu Paraschivescu, apărută la editura Arthur.

Ne însoțesc, în călătoria din această seară (și ce călătorie!), Ileana și Alex Frățilă, din Olanda.

Mulțumim editurii Arthur pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei,  din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: