În așteptarea lui Moș Crăciun 13 – ediția I

Plouă astăzi, în Hoofddorp, Olanda. Plouă mărunt și molcom. Culorile îmi par, din nou, mai vii. De aceea-mi place, cred, atât ploaia. Curăță totul: lemn, pământ, ochi, suflet. Oare plouă, acum, și-n România? 

La bunica, ajungeam, de Crăciun, un pic mai târziu și, deși, de la an la an, iarna se schimba, întotdeauna îmi voi aminti acei pereți de zăpadă de pe marginea drumului, care m-au impresionat atât pe când alunecam, înfofolită bine și ținându-mă strâns, pe sanie. Acei nămeți sunt încă acolo, la madam Andrei. 

Acești nămeți sunt și în poezia „Iarna pe uliță”, scrisă de George Coșbuc, ilustrată de Raluca Ilie sau în poezia „Moș Crăciun”, scrisă de Octavian Goga, ilustrată de Maria Brudașcă, din cartea „Poezii din copilărie”, apărută la editura Cartea copiilor. 

Citesc Camelia și Maia Vida-Rațiu, din România.

Mulțumim editurii Cartea copiilor pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei, din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: