Sarah scrie despre cărți

Astăzi, Sarah ne vorbește despre modă și muzică sau, mai bine spus, despre două cărți (și) despre modă și muzică. Cele două teme precum și stilul de scris al lui Sarah fac și din rubrica de astăzi o lectură plăcută, pe care o parcurgi întotdeauna cu un zâmbet pe buze.

————-

Însemnările unei puștoaice. Povestiri dintr-o viață nu chiar atât de fabuloasă, scrisă și ilustrată de Rachel Renee Russell, tradusă de Matei Sâmihăian, apărută la editura Arthur.

„Însemnările unei puștoaice” este o carte despre modă. Cartea ne vorbește despre o fată pe nume Nikki Maxwell și despre prietena ei, nu cea mai bună, pe nume Mackenzie Hollister. Mackenzie era atrasă de modă și de fiecare dată când mergea la școală se îmbrăca elegant.

Personajul principal al cărții noastre este Nikki.

Să vă povestesc o întâmplare haioasă. Într-o zi, Nikki a fost elevul lunii la matematică. Părinții au imprimat o sutădouăzecișișapte de exemplare pe care le-au oferit rudelor. Rudele, însă, nu au recunoscut-o pe Nikki și au recunoscut cu totul pe altcineva. De exemplu: mătușa Mabel „Ei, drăguța de ea! O poză cu Dakota Fanning!”, bunica Getrude „Extraordinar ! E Bindi, fata junglei.”

Cred că înțelegeți ce vreau să spun prin nu au recunoscut-o pe Nikki. Pentru mine a fost foarte haios. Cartea are multe întâmplări care vă vor fascina cu adevărat.

Lectură plină cu modă! Sarah scrie despre cărți (modeling).

Mozart și curcubeul muzical, scrisă de Cristina Andone, ilustrată de Adriana Gheorghe și Sebastian Oprița, apărută la editura Adevărul.

„Mozart și curcubeul muzical” este o carte despre vestitul compozitor Mozart și evident despre muzică.

Mozart, să știți, atunci când era mic, avea un iepuraș căruia îi plăcea să cânte la vioară și la pian. Să vă povestesc una dintre marile vitejii ale lui Mozart. 

În orașul lui Mozart trăia un rege. Viața lui era numai alb și negru dar soarele, pentru el, era o minune. Într-o zi, însă, a dispărut soarele cel strălucitor de pe cer. 

Regele s-a speriat foarte tare atunci când a văzut, așa că a chemat cei mai viteji oameni din orașul lui. Au venit la el mulți oameni din acel oraș dar nimeni nu a reușit să întoarcă soarele înapoi pe cer.

A venit într-o zi și Mozart. Și minune! A reușit să aducă soarele pe cer. Cum? Vă las pe voi să descoperiți.

Lectură muzicală, vă doresc! Sarah scrie despre cărți muzicale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: