În așteptarea lui Moș Crăciun 16 – ediția I

După ce am aflat despre prietenia dintre omăt și ghiocei, urmează povestea lui Willie, băiețelul „care iubea fulgii de nea mai mult decât orice pe lumea asta”. Iar pasiunea sa pentru cristalele de gheață a fost atât de puternică încât și-a dedicat întreagă viață observării și fotografierii fulgilor. 

Cum, dintr-o familie de fermieri și locuind toată viața la fermă, Wilson Bentley a ajuns să susțină „prezentări despre zăpadă pentru oameni învățați din țări îndepărtate” și să fie „cunoscut drept cel mai mare expert din lume în fulgi de zăpadă”, putem afla din cartea Willie Fulg de Nea, scrisă de Jacqueline Briggs Martin, ilustrată de Mary Azarian, tradusă de Sanda Watt, apărută la editura Frontiera. 

În seara aceasta, ne citesc un fragment Gabriela și Paul Stamate, din Olanda.

Mulțumim editurii Frontiera pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei, din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *