În așteptarea lui Moș Crăciun 17 – ediția I

Iată ce spunea Emil Racoviță despre Polul Sud: „Aș vrea să am darul vorbei sau al penelului, pentru a vă putea da o idee despre aspectul fermecător al acestor regiuni când marea e lină, cerul senin și soarele voios.”

Eu cred că zugrăvește foarte sugestiv și poetic, peisajele acelor meleaguri îndepărtate, unde este „gheață cât vezi cu ochii”. Despre asta vă veți convinge singuri, ascultând lectura de mai jos. 

În așteptarea lui Moș Crăciun, continuăm cartea Spre Polul Sud, scrisă de Emil Racoviță, ilustrată de Eugen Berlo, apărută la editura Frontiera. 

Citesc Dana și Catinca Popa, din Olanda.

Mulțumim editurii Frontiera pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei, din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *