În așteptarea lui Moș Crăciun 18 – ediția I

Suntem la Polul Sud. Facem parte din echipajul vasului Belgica iar misiunea noastră este să studiem regiunea antarctică sud-americană. Până aici, am înfruntat deja marea dezlănțuită cu ale ei valuri uriașe, și-am dat piept cu vântul furios. Dar, iată, am ajuns. Suntem înconjurați de pământuri unde omul nu a pus niciodată piciorul. Înainte!

„Există oameni de știință care fac descoperiri fără să părăsească laboratorul – doar mintea lor iscodește materia și universul. După cum sunt și oameni de știință chemați de necunoscut, care vor să ajungă unde nimeni nu a mai călcat înaintea lor.” Cristian Lascu, speolog și explorator

În seara asta ascultăm un fragment din cartea Spre Polul Sud, scrisă de Emil Racoviță, ilustrată de Eugen Berlo, apărută la editura Frontiera. 

Citesc Ionelia și Ștefan Stoica, din Olanda.

Mulțumim editurii Frontiera pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei, din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: