În așteptarea lui Moș Crăciun 23 – ediția I

Omăt. Ninsoare. Zăpadă. Nea. Cristale de gheață.

Parcă nu este iarnă fără, măcar, un pic de zăpadă. La gândul de a o vedea, de a te juca cu ea, de a mirosi aerul unui peisaj acoperit de nea, poți porni în călătorii neprevăzute și foarte sumar pregătite, tocmai în capătul celălalt al țării. Poți, pe rând, anticipa emoția vederii ei sau poți dispera precum un explorator din secolul al 19-lea, îndoindu-te cu fiecare kilometru parcurs că există, într-adevăr, zăpadă. 

În această seară aflăm De ce este omătul alb, din cartea cu același nume, scrisă de Heinz Janisch, ilustrată de Silke Leffler, tradusă din limba germană de Marilena Iovu și apărută la editura Casa Editorială Signatura.

Citesc Adriana și Maria Dan, din Olanda.

Mulțumim editurii Signatura pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți Pentru Matei, din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: