În așteptarea lui Moș Crăciun 24 – ediția I

În sfârșit, decembrie este aici. Cine a avut răbdare până acum, poate începe să pregătească decorațiile de Crăciun și, de ce nu, să scoată bradul din cutie.

Este iarnă. Este timpul să visăm la Crăciun și la colinde. Anotimpurile se succed ca într-un carusel, iar vremea obrajilor roși și a nasurilor la fel de roși a venit din nou. Ne cuibărim lângă cei dragi și ascultăm povești. Ascultăm povești despre iarnă, despre copii, despre Crăciun.

Pentru această seară am pregătit un fragment din poezia-cântec Curând vei dormi și tu, scrisă de Haddy Njie, ilustrată de Lisa Aisato, tradusă din limba norvegiană de Carmen Langseth, apărută la editura Univers. 

Citesc Mihaela și Rocky Crăciun, din Olanda. 

Mulțumim editurii Univers pentru acordul de a publica lectura acestui fragment, precum și prietenilor proiectului: Claudia Marcu, freelance jurnalist Radio România Cultural, și Tudor Cora, realizatorul genericului.

„În așteptarea lui Moș Crăciun” este un proiect multimedia al Bibliotecii Cărți pentru Matei, din Olanda, ce constă într-o serie de 24 de lecturi cu voce tare, în familie, a unor povești de iarnă, realizat cu susținerea a 14 edituri și a 24 de familii de origine română, din Diaspora și România.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *