Sarah scrie despre cărți

Astăzi, am să vă povestesc despre două cărți captivante pe care le-am citit, din biblioteca mea care este plină de magie și lectură. Fiecare dintre ele m-a atras să o descopăr și vi le recomand și vouă.

Micuțul Nicolas, scrisă de René Goscinny, ilustrată de  Jean-Jacques Sempé, tradusă de Raluca Dincă, apărută la editura Arthur.

Micuțul Nicolas este o carte captivantă și foarte haioasă. Cartea ne vorbește despre un băiețel pe nume Nicolas care avea mai mulți prieteni. Acum să vă povestesc o întâmplare: Nicolas și prietenul lui cel mai bun, Aristide, într-o zi frumoasă de luni, nu au mers la școală dar, în schimb, au mers pe un teren părăsit pe care s-au jucat cu o brichetă. Apoi, a început ploaia și au fost nevoiți să meargă pe jos uzi leoarcă. 

Vreau să vă mai spun că Micuțul Nicolas este o colecție de trei cărți pe care le veți descoperi mai târziu. Acestea se numesc Micuțul Nicolas, Micuțul Nicolas în vacanță, Micuțul Nicolas în recreație. 

O lectură cu prieteni și cu prietenie, Sarah.

Cântecul inimii, scrisă de Lili Ferreiros, ilustrată de Sonja Wimmer, tradusă de Elena-Anca Coman, apărută la editura Casa Editorială Signatura.

Cântecul inimii ne vorbește despre un băiețel pe nume Juan care avea un dar special. Darul era că Juan, de mic, nu putea să vorbească ci doar să fluiere. Și era foarte melodios. 

Într-o zi, el a întâlnit o fată pe care o chema Clara. Juan se „îndrăgostise” de Clara. Așa că a încercat să-i cânte un cântec fabulos. Și a reușit!

Când a început să cânte, au început să cânte împreună cu el și păsările. Clara a fost surprinsă de acest lucru și l-a îndrăgit pe loc.

Lectură plină de muzică,

Sarah scrie despre cărți.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *