Sarah scrie despre cărți

În prag de Halloween, Sarah ne vorbește despre o Mami-Zână, o Zână-în-devenire și… bineînțeles încă o zână, din zaharniță de data aceasta. 🙂 

Eu și Mami-Zână. Zână-în-devenire, scrisă de Sophie Kinsella, ilustrată de Marta Kissi, tradusă de Bianca Alecu, apărută la editura Polirom, colecția Junior.

„Eu și Mami-Zână. Zână-în-devenire” este al doilea volum pe care l-am citit din colecție.

(Vreau să vă spun că pe 30 octombrie, adică de Halloween, este ziua mea de naștere. În acea zi o să merg la munte cu prietenii mei cei mai buni.)

Din această carte, vreau să vă povestesc ce mi-a plăcut mie cel mai mult și anume: într-o zi, Ella, tata, mama și Ollie au mers la un prânz cu șefii biroului în care lucrează tatăl lui Ella. Pe șefi îi chema Lee. Doamna Lee era cam tristă deoarece își pierduse papagalul pe nume Ben. Ella și Mami-Zână au putut să îl înapoieze doamnei Lee dar ca să poată să-l recupereze s-au transformat în maimuțe, elefanți și pinguini. A fost foarte distractiv. Vă îndemn să vă cufundați în lectură. Nu vă spun restul. Vă las să descoperiți singuri.

Cu iubire și prețuire. Vă doresc lectură cu trăsnăi, Sarah.

Zâna din zaharniță, scrisă de Katia Antonova, ilustrată de Mila Lozanova, tradusă de Anca Irina Ionescu, apărută la editura Aramis.

„Zâna din zaharniță” este o carte amuzantă care vă va distra pe cinste. Este vorba despre un băiat pe care îl cheamă Filip și care a descoperit o zână pe nume Vanilia. Întâmplarea pe care o s-o povestesc este drăguță. Și începe așa:

Filip și Vanilia (zâna) au vrut să facă rost de bani pentru că Filip voia să-și cumpere un skateboard dar Vanilia a zis că este o prostie să-și cumpere așa ceva. Filip a insistat și a tot insistat până când Vanilia a fost de acord. Așa că Vanilia l-a ajutat pe Filip transformând obiecte ponosite în zahăr și punându-le în mici saci. După aceea au realizat un mic târg unde să vândă zahărul. Așadar, au obținut atâți bani cât le trebuiau ca Filip să-și poată cumpăra un skateboard.

Vă doresc lectură minunată cu zâne,

Sarah scrie despre cărți.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *