Sarah scrie despre cărți

Am primit vești de la Sarah. Dar mai bine o lăsăm pe ea să vi le spună. 🙂 

Eu și Mami Zână. Dorințe de unicorn, scrisă de Sophie Kinsella, ilustrată de Marta Kissi, tradusă de Alexandra Cozmolici, apărută la editura Polirom, colecția Junior, în anul 2019. 

„Eu și Mami Zână. Dorințe de unicorn” este o primă carte pe care am citit-o din aceeași colecție care îi poartă numele „Eu și Mami Zână”. În această carte, toate fetele, atunci când devin mari se fac zâne. Când zic „toate fetele” vreau să spun că toate fetele din casa familiei Brocch. Ella este una dintre ele (dintre zâne) doar că Ella este o zână în devenire dar despre asta vom vorbi într-o altă recenzie. Vreau să vă povestesc o întâmplare: mătușa Ellei, pe care o cheamă Jo, a vrut să îi arate Ellei o vrajă care se cheamă „Piruetitus”. Dar a făcut magia greșita și acolo unde erau ele aveau oi, porci și cai. Magia a început să meargă pe oi și celelalte animale. Toate au început să se învârtă și să se rotească.

Această carte are multe întâmplări haioase care vă vor distra copios.

Lectură plină de iubire, Sarah.

(Baghetofon: „Clic-clic! Clac-clic-cloc! Clic-clic-clac!”)

(Mami Zână – Ella)

Doctorul Au-mă-doare, scrisă de Kornei Ciukovski, tradusă de Nicolae Iliescu, apărută la editura Agora, în anul 2013. 

„Doctorul Au-mă-doare” este o carte care are un personaj foarte haios și anume: Trage-mpinge despre care vom vorbi puțin mai târziu.

Doctorul Au-mă-doare era un doctor care vindeca animalele și putea vorbi pe limba lor. El avea tot felul de animale pe oriunde în casă: pe divan, în dulapuri, în bufet, în cufăr… peste tot. Doctorul mai avea o soră tare rea, pe nume Varvara, care mereu îi spunea să dea animalele afară din casă. Dar Doctorul Au-mă-doare nu a făcut asta,  dimpotrivă a luat și a primit multe animale, mai și mai multe animale în casa lui. Până i s-a umplut casa de animale.

El a călătorit în Africa pentru a vindeca maimuțele de acolo pe care le durea burta, dar nu numai, a vindecat și puii leilor, ai rinocerilor și ai tigrilor vărgați. Doctorul a fost într-un fel salvatorul tuturor animalelor. Vreau să vă retranscriu mai exact cum vorbea doctorul cu o rață pe care o cheamă Kika: 

-Ceari-bari, ceava-ceam! zice Doctorul Au-mă-doare. Și răspunsul raței este : Ciuca-ciuc!

Aș vrea să vă spun că pe Trage-mpinge l-a primit cadou din Africa, drept răsplată pentru ce a făcut acolo.

Vreau să vi-l desenez pe Trage-mpinge. 

Trage-mpinge arată astfel:

Are două capete și două picioare la fiecare capăt. Are spatele ca un scaun pentru ca oamenii să poată să se urce pe el.

Vă doresc să fiți sănătoși și să nu mergeți la Doctorul Au-mă-doare. Să fiți bucuroși împreună cu familiile voastre. 

Lectură cu sănătate, 

Sarah Maria

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *