Sarah scrie despre cărți

Ziua de vineri nu trece fără o nouă recenzie a micilor noștri colegi, dar mari cititori. Astăzi, recenzia vine de la Sarah.

„Pollyanna. Jocul bucuriei, scrisă de Eleanor H. Porter, apăruta la editura Sophia, în anul 2015.

Pollyanna jocul bucuriei este o carte plină de învățătură și extrem de atractivă. Mie mi-a plăcut cel mai mult personajul Pollyanna al cărui nume îl regăsiți în titlul poveștii. În această recenzie vreau să vă povestesc despre jocul bucuriei, jocul pe care îl juca Pollyana dar și un pic din poveste.

Să începem cu începutul:

Pollyanna rămăsese singură, fără părinți, într-o căsuță mică din lemn dar din fericire mătușa ei, Polly, a vrut să se îngrijească și să se ocupe de ea. Mătușa Polly era o femeie foarte serioasă și foarte „populară” (adică toată lumea o știa, o cunoștea). Când s-a mutat la mătușa ei, Pollyanna a cunoscut mulți oameni: domnul Pedlenton, un băiat pe nume Jimmy. Jimmy nu avea părinți iar domnul Pedlenton nu voia să aibă copii. Dar, mai exista o problemă. Domnul Pedlenton nu voia să aibă copii. Numai că, Pollyanna prin bunătatea ei a reușit să îl facă pe domnul Pedlenton să-l primească pe Jimmy și să-i fie tată.

Nu-i așa că v-am stârnit interesul de a o citi?

Eu sper că da. Știu că este o carte foarte emoționantă. Acum am să vă povestesc despre jocul bucuriei. Jocul bucuriei se joacă așa:

Trebuie să te bucuri pentru o zi, două zile, trei zile … Mai exact pentru cât vreți voi. Dar, trebuie să vă bucurați pentru tot ce faceți. Așa se joacă jocul bucuriei.

Cu iubire și cu drag, 

Sarah”

Animăluțe fermecate din Pădurea Înrourată. Pisicuța Chloe, scrisă de Lily Small, tradusă de Alina Popescu, apărută la editura Nemira Publishing House, în anul 2018.

Animăluțele fermecate din Pădurea Înrourată este o carte care ne amintește puțin de vară, de vacanță și de soarele cel blând. Este o carte dintr-o colecție mai mare pe care vă îndemn să o citiți. Haideți să începem:

Într-o zi, o pisicuța pe nume Chloe aduna roua de dimineață când a întâlnit un șoricel pe nume Moris care s-a pierdut de familia lui. Când Moris a zis unde locuiește, Chloe nu a înțeles prea bine unde locuiește. Ea a înțeles că Moris locuiește lângă câțiva lei. Dar, în drum spre casa lui Moris, au întâlnit o bufniță a dorințelor care i-a dus până la casa lui Moris.

De abia atunci a realizat că, de fapt, Moris locuia lângă florile de gura leului.

Nu-i așa că vă amintiți un pic de vară și de marea vacanță? Eu îmi amintesc. Vă rog să citiți cât și cât mai mult.

Cu iubire și apreciere, 

Sarah ”

 

Pe data viitoare!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *