Noutăți editoriale pentru copii în lunile iulie și august I

A sosit septembrie. Peste grădină vântul a început să sufle praf arămiu. Pițigoi, vechi și noi, vin la hrănitori. Păianjenii își țes netulburați pânza minuțioasă prin colțuri. Ici-colo, cad pe pământ pete de soare încă cald. Întârziați, ne pregătim de toamnă. Și da, vin, vin și noutățile lunilor iulie și august pentru copiii de 0-12 ani, ilustrate, de la editurile Cartea Copiilor, Cartier, Casa, Casa Cărții de Știință, Corint Junior, Creator și Curtea Veche.

Editura Cartea Copiilor

Cartea de cuvinte la fix, scrisă și ilustrată de Richard Scarry, tradusă de  — , vârsta 0-5  ani.Zi de zi, micule cititor, te afli în mijlocul celei mai mari aventuri: descoperirea lumii în care trăiești. Știi cum se numesc părțile corpului? Dar obiectele din camera ta, din casă sau de la locul de joacă? Și cum e la magazin? Dar la fermă? Câte feluri de vehicule există? Cum e la aeroport? Toate acestea, copiii familiei Iepuraș și prietenii lor le vor învăța împreună cu tine din această carte de cuvinte… la fix!

Robin Hood, scrisă și ilustrată de Mauri Kunnas, tradusă de Teodor Palic, vârsta 5-12 ani.„Robin Hood” a lui Mauri Kunnas este o versiune originală şi plină de umor a legendei celebrului arcaş din folclorul englezesc. Dincolo de morala firească, după care binele şi dreptatea înving întotdeauna, cartea spune şi o frumoasă poveste despre prietenie. Poate că Robin Hood este un arcaş iscusit şi are un suflet mare, dar fără prietenii care-i sunt mereu alături n-ar reuşi să-l învingă pe lacomul şerif din Notthingham.

Editura Cartier

Animale din ere apuse. Mic atlas ilustrat, scrisă și ilustrată de Majei Safstrom, tradusă de Dorin Onofrei, vârsta 6-8 ani.Este continuarea curiozităților despre animale și lume, cunoscute deja publicului român prin primele două carți ale Majei Safstrom. Cartea este dedicată epocii dinozaurilor, unde descoperim viețuitoare cu calități nebănuite.

Editura Casa

Când copilașii sunt obosiți, scrisă de Katja Reider, ilustrată de Katja Senner, tradusă de —, vârsta 18+ luni. Versuri tandre de noapte bună pentru ritualul somnului de seară. Somn ușor!

Știu și eu să fac pipi la oliță, scrisă de Frauke Nahrgang, ilustrată de Susanne Szesny, tradusă de —, vârsta 2-4 ani. O poveste simpatică despre oliță, cu multe ferestre amuzante.

Bobiță și Buburuză în aer, scrisă de Bartos Erika, ilustrată de Susanne Szesny, tradusă de —, vârsta 2-6 ani. Cele două povești cu Bobiță și Buburuză din această carte se petrec în aer. În prima poveste, zmeul de hârtie e purtat de vânt, luându-i cu el și pe micii prieteni. Oare cum s-a terminat zborul? Cea de-a doua poveste are loc noaptea, când pe cer zboară vrăjitoare. Sau poate nu sunt chiar ce par a fi…

Carte puzzle – La fermă, creată și ilustrată de Anne Möller, tradusă de —, vârsta 2-6 ani. La fermă se întâmplă întotdeauna câte ceva. 10 piese mari de puzzle te invită să descoperi și să completezi imaginile, în mod jucăuș.

Știu să număr, scrisă și ilustrată de Doris Rübel, tradusă de —, vârsta 2-4 ani, Colecția de ce, de ce, de ce?.O primă întâlnire jucăușă cu cifrele și matematica! Ce înseamna mai mult? Ce înseamnă mai puțin? Cine are aceeași sumă? Cine a venit primul, cine a venit al doilea?

Pământul nostru, scrisă și ilustrată de Angela Weinhold, tradusă de —, vârsta 4-7 ani, Colecția De ce, de ce, de ce?.De ce arată Pământul albastru din spațiul cosmic? De ce erup vulcanii? Ce sunt ghețarii și ce comori sunt ascunse sub scoarța terestră? Această carte este mai mult decât o simplă introducere în geografie. Ea abundă de fascinante informații geologice despre suprafața și adâncimile pământului: munți, râuri, mări și deșerturi.

Experimentăm și descoperim, scrisă și ilustrată de Angela Weinhold, tradusă de —, vârsta 4-7 ani, Colecția De ce, de ce, de ce?.În această carte, profesorul Știe-Tot îi invită pe copiii curioși să efectueze 30 de experimente care ilustrează câteva dintre proprietățile de bază ale aerului și apei folosind materiale care se găsesc în orice gospodărie.

Iulia face curățenie, scrisă de Anna Wagenhoff, ilustrată de Sigrid Leberer, tradusă de —, vârsta 4+ ani, colecția Chi-Chiț citește. Să facă ordine? De fapt Iulia nu are niciodată chef să facă asta. Dar când nu mai are loc de joacă în cameră, Iulia își dă seama că uneori trebuie să-și aranjeze jucăriile! Și, din fericire, mama cunoaște un truc grozav care face ca activitatea de curățenie să fie chiar distractivă…

Azi, Iulia este supărată, scrisă de Anna Wagenhoff, ilustrată de Sigrid Leberer, tradusă de —, vârsta 4+ ani, Colecția Chiț-chiț citește. O, ce zi enervantă are azi Iulia! Oare cum va scăpa de furia de care o simte și în stomac?

Editura Casa Cărții de Știință

Bucuria anotimpurilor, scrisă de Lăcrămioara Geta Dimulete, ilustrată de Evelina Hatnean, vârsta 0-12 ani. Dimineață cenușie./ Cerul moțăie… E februarie./ Firea zace-n toropire/ mai ales în zorii zilei./ Dulce-i somnul dimineață,/ când îți ții sufletul-n brațe.

Editura Corint Junior

Rosie și Buttercup, scrisă de Chieri Uegaki, ilustrată de Stéphane Jorisch, tradusă de Ioana Văcărescu, vârsta 3+ ani. O poveste înduioșătoare despre dragostea dintre surori.

Pirații văzduhurilor, scrisă de Dan Walker, ilustrată de James Fraser, tradusă de Dana Săporan, vârsta 6+ ani. O aventură epică, în care pirați – buni și răi – străbat cerurile în corăbii zburătoare. O combinație de Pirații din Caraibe și Robin Hood printre nori.

Lumea copiilor. Versuri, poezii și cântecele, antologie ilustrată de Raluca Ilie, vârsta 6+ ani. Ca urmare a succesului de care s-a bucurat volumul Primele mele versuri, poezii şi cântecele, editura Corint Junior a realizat o nouă antologie ce conţine texte intrate în folclorul copiilor, însoţite de ilustraţiile superbe ale Ralucăi Ilie. 

Incredibil de plictisitorul Bart, scrisă de Duane Swierczynski și James Patterson, ilustrată de Xavier Bonet, tradusă de Sorin Petrescu, vârsta 8-12 ani. Creativitatea și umorul pot salva lumea de extratereștri. Pot salva copiii de bullying. Sau… pot deveni uneltele unei răzbunări geniale!

Editura Creator

Val-vârtej prin călimară, scrisă de Cristina Beatrice Preda, ilustrată de Karen Chemali, vârsta 5-10 ani. Cine ar fi crezut că Motocel, o hârtie mototolită, poate fi primăvara unei călimări?! Nimeni. Mai ales după ce a risipit tot albastrul din ținut, Natura-Albastră a fost închisă într-un clopot, iar pe singurul ei ajutor, Clanț-Ronț, o clanță peltica, au acoperit-o fulgii de cocos. Numai că o hârtie, oricăt ar fi ea de mototolită, nu se lăsa învinsă: găsește greieri-poeți, lebede ale visării și izvoare ale cernelii. Și cu ele (își) va salva lumea. Sau…cel puțin, va încerca.

O super-extra-mega bila, scrisă de Irene Postolache, ilustrată de Anda Toma, vârsta 3-7 ani. Noi povești, noi personaje, noi aventuri în pădure.

Editura Curtea Veche

Jane Eyre, scrisă de Charlotte Byrne, repovestită de Gill Tavner, ilustrată de Vanessa Lubach, tradusă de  Elena Tătaru, vârsta 6-12 ani, serie de carte. Jane Jane Eyre este săracă, orfană şi modestă. Viitorul ei pare întunecat. Mătuşa şi vărul lui Jane o urăsc. Viaţa la şcoala Lowood este dură şi periculoasă. Ce putere interioară poate găsi micuţa Jane? Fata porneşte singură prin viaţă, independentă şi dornică de aventură.         

Polly și papagalul de mare, vol. 1-4, scrisă de Jennie Colgan, ilustrată de Thomas Docherty, tradusă de  Alina-Gabriela Rudeanu, vârsta 4-12 ani, serie de carte. O poveste amuzantă și educativă, numai bună de citit cu voce tare, despre prietenie, familie și aventură, bunătate.   

   

Va urma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *