Eu, un copil, o bibliotecă și o bicicletă

A venit timpul să pornim într-o nouă și spectaculoasă aventură. Suntem foarte încântați, entuziasmați și conștienți de responsabilitatea care vine odată cu noul nostru proiect.

În această toamnă – pe 5 septembrie 2021 mai exact – lansăm Biblioteca Cărți pentru Matei, un proiect de suflet, la care ne gândim de mult. 

Pentru că ne plac cărțile vii, mânuțele curioase și ochii strălucitori. Pentru că poveștile diverse, la vârste adecvate, pot constitui, credem noi, porți de cunoaștere atât a lumii înconjurătoare cât și a celei interioare. Pentru că expunerea unui copil la un mediu bilingv sau multilingv nu poate decât să îmbogățească sensibilitatea, creativitatea sa precum și modul în care copilul cunoaște lumea.

Ne dorim să intermediem întâlniri ale copiilor în jurul cărții, să ne jucăm citind povești și „non-povești” în multiple chei de lectură și să folosim storytelling ca mod de apropiere a copiilor de carte. 

Biblioteca deține un număr de peste 500 de cărți pentru copii, în limba română, precum și aproximativ 50 de cărți în limba engleză, pentru vârste de 0-16 ani. 

Câteva cuvinte despre membrii echipei: aceștia sunt subsemnata, Simona Popa, editor la Cărți pentru Matei, învățăcel în ale storytelling -ului și coordonatoare a unui club de lectură pentru copii, M., 4 ani și 10 luni – ambii mari consumatori de povești – și, nu în ultimul rând, Bicicleta Roz care ne va ajuta să aducem cărțile mai aproape de copii.

Lansarea Bibliotecii Cărți pentru Matei va avea loc, cum spuneam, duminică, 5 septembrie 2021, și se va desfășura atât fizic cât și online.

Evenimentul fizic se va desfășura în Parcul Haarlemmermeerse Bos, în zona Speeltuin Bos, unde vă invităm și vă așteptăm cu drag începând cu ora 11:00 (Amsterdam). 

Iar evenimentul online se va desfășura live, în aceeași zi, pe pagina de Facebook a platformei Cărți pentru Matei, începând cu ora 16:00 (Amsterdam).

Vă promitem oameni faini, cărți faine și multe alte surprize. 🙂

Pentru cei interesați, cărțile vor putea fi împrumutate în următoarele condiții:

a) timp de împrumut: 3 săptămâni;

b) număr de cărți care pot fi împrumutate o dată : 5 cărți;

c) pentru zona din jurul Hoofddorp-ului, pentru început, asigurăm transport și livrare la domiciliu sau în apropiere, după cum doresc abonații, în limita a o oră de mers cu bicicleta, dus-întors, conform Google Maps. Vom ajunge astfel în localități precum: Nieuw-Vennep, Lisse, Haarlem, Vogelenzang, Zwaanshoek, Hillegom etc.;

d) cost 8 euro/lună; acest tarif acoperă transportul și livrarea în condițiile de mai sus, accesul la activitățile realizate în cadrul unor întâlniri lunare (storytelling, jocuri etc.), recomandări personalizate de lectură;

e) accesul la cărți se va face prin intermediul unui catalog online al cărui link va putea fi găsit pe site (a se vedea poza de mai jos precum și butonul albastru 🙂 ). Pentru logare este necesar să trimiteți, în prealabil, un mesaj cu adresa dvs. de email, pe messenger, prin formularul de contact sau la adresa de email simona_popa@cartipentrumatei.ro . Veți primi ulterior o parolă pe care o puteți folosi pentru logare.

f) rezervarea cărților:  o dată logat, apăsați butonul „Add Hold” în drepul cărților dorite și apoi „Complete” și veți fi contactat/ă pentru a stabili o întâlnire în vederea livrării cărților.

g) returnarea cărților: la împlinirea termenului de 3 săptămâni veți fi contactat pentru ca noi să preluăm cărțile împrumutate și eventual să vă înmânăm altele.

Toate cele peste 550 de cărți, menționate mai sus, sunt puse la dispoziție din fondul personal de carte al bibliotecarilor. Însă, pe viitor, primim donații sau cărți oferite temporar spre împrumut. Toți cei care aleg să doneze sau să dea spre împrumut vor fi invitați să facă parte din Galeria prietenilor cărții, cu o scurtă prezentare și una-două poze. 

Împreună putem păstra cărțile vii!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *