Noutățile editoriale pentru copii în luna iunie IV

Și, în sfârșit, partea a IV-a și ultima a noutăților editoriale în materie de cărți ilustrate, publicate în luna iunie, în limba română, pentru categoria de vârstă 0-12 ani inclusiv, noutăți care vin de la… exact, editura Univers Enciclopedic.

Printre ele, am găsit câteva foarte interesante… Dar vă lăsăm pe voi să le descoperiți pe ale voastre.

Editura Univers Enciclopedic

Joacă-te cu noi. Cine s-a născut la fermă?, realizată de Sonia Baretti, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Apasă și trage mecanismele de pe fiecare pagină, pentru a descoperi puii de animale care trăiesc la fermă.

Joacă-te cu noi. Unde sunt puii de animale?, realizată de Sonia Baretti, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Apasă și trage mecanismele de pe fiecare pagină, pentru a descoperi ce fac puii de animale.

Joacă-te cu noi. Ce mănâncă animalele?, realizată de Marta Sorte, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Apasă şi trage mecanismele de pe fiecare pagină pentru a descoperi ce mănâncă animalele.

Joacă-te cu noi. Ființe magice, realizată de Marta Sorte, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Apasă și trage mecanismele de pe fiecare pagină, pentru a visa alături de creaturi imaginare. 

Joacă-te cu noi. Cine trăiește în pădure?, realizată de Sonia Baretti, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Apasă şi trage mecanismele de pe fiecare pagină, pentru a descoperi ce fac animalele din pădure.

Joacă-te cu noi. Cine se joacă în iaz?, realizată de Sonia Baretti, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Apasă şi trage mecanismele de pe fiecare pagină, pentru a descoperi ce fac animalele din iaz.

Caută și găsește. Dinozaurii, realizată de Usborne Books, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Această carte este plină de dinozauri şi de diverse obiecte pe care poţi să le observi, să le găseşti locul şi să vorbeşti despre ele.

Caută și găsește. În ocean, realizată de Usborne Books, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Această carte este plină de vieţuitoare din mări şi oceane şi de diverse obiecte pe care poţi să le observi, să le găseşti locul, să le numeri şi să vorbeşti despre ele. 

Caută și găsește. La Zoo, realizată de Usborne Books, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Distrează-te observând animalele de la grădina zoologică, găsindu-le locul şi vorbind despre ele. 

Caută și găsește. În pădure, realizată de Usborne Books, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Fiecare pagină este plină de vieţuitoare ale pădurii şi de diverse obiecte pe care poţi să le observi, să le găseşti locul şi să vorbeşti despre ele. 

Culorile curcubeului, realizată de Juliana Perdomo, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 0+ ani. Întoarce paginile, urmăreşte cum creşte curcubeul şi găseşte obiectele de toate culorile.

Pui de animale, realizată de Usborne Books, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Ce mănâncă puii de animale? Care dintre ei ies din ouă? Cine îi ocroteşte şi cum? Află răspunsul la aceste întrebări şi la multe altele într-o carte dedicată puilor de animale. 

Micuța floare a soarelui, scrisă de Suzanne Fossey, ilustrată de Gina Maldonado, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Această carte ilustrată le prezintă micilor cititori ciclul de viaţă al florii-soarelui.

Uimitoarea noastră planetă. Păsările, realizată de Mike Unwin, Paulina Morgan, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Explorează… diferitele tipuri de păsări şi cum au evoluat ele din dinozauri cu milioane de ani în urmă. Creează… o turtă pentru păsări şi o scăldătoare, ca să ajuţi păsările din zona ta. Cercetează… cum vin pe lume păsările, ce mănâncă ele şi cum sunt pregătite pentru zbor corpurile lor.

Ceasul plin de flori al naturii, scrisă și ilustrată de Una Jacobs, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Autoarea prezintă, cu multă sensibilitate şi pe înţelesul copiilor, modul în care în natură – cu abundenţa ei de plante şi animale – totul se îmbină armonios într-o mare comunitate. 

Un adăpost pentru tristețe, scrisă de Anne Booth, ilustrată de David Lichfield, tradusă de —, vârsta 3+ ani. O carte emoționantă care explorează natura tristeții.

Gentuța cu comori a lui Archie, scrisă și ilustrată de Lucy Barnard, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Şoricelul Archie e bosumflat. Fratele lui, Oliver, are o minunată gentuţă de petrecere, iar Archie vrea şi el una! Mama îi propune să umple o gentuţă cu comori numai pentru el, iar asta i se pare o idee grozavă. Când apar necazurile, Archie îşi dă seama că este foarte bine să-i ai în preajmă pe fratele mai mare şi gentuţa lui de petrecere…

Învață să zâmbești, scrisă de Steve Smallman, ilustrată de Daniel Howarth, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Lui Alfie îi place să facă pe morocănosul… până când, într-o zi, faţa lui zâmbitoare rămâne blocată aşa! Oare va reuşi Alfie să se mai încrunte vreodată? Oare îşi va mai dori să facă asta?

Chiar și lupul își mănâncă legumele, scrisă de Claire Bouiller, ilustrată de Quentin Gréban, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Într-o iarnă, domnului Lup îi este atât de foame încât hotărăşte să-şi facă o grădină în care să planteze legume. Planul lui merge de minune. Din păcate, iepurii îi prăduiesc grădina de zarzavaturi. Ca un lup care acum mănâncă legume, el propune o soluţie paşnică… 

Pe tărâmul viselor, scrisă de Anna Taube și Barbara Rose, ilustrată de Betina Gotzen-Beek, tradusă de —, vârsta 3+ ani. 33 de povești pe care să le citești seara la culcare.

Soarele va răsări mereu, scrisă de Stephanie Moss, ilustrată de Cee Biscoe, tradusă de —, vârsta 3+ ani. În această poveste în rime, personajele vă arată că, orice s-ar întâmpla, întotdeauna vă aşteaptă şi ceva plăcut. 

Sunt furios, ce sa fac?, scrisă și ilustrată de Dagmar Geisler, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Cartea prezintă într-un mod intuitiv tipurile de furie care există. În același timp, dă posibilitatea să vorbiți cu copiii despre această emoție importantă și oferă soluții pentru a o controla. 

Sunt trist, ce să fac?, scrisă și ilustrată de Dagmar Geisler, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Această carte tratează într-un mod sensibil diferitele faţete ale tristeţii şi îţi oferă sprijin atunci când ai pierdut o persoană dragă. Chiar dacă ţi se pare că durerea e fără de sfârşit, aceasta se atenuează dacă începi să rememorezi experienţele frumoase trăite alături de acea persoană.

Prietenele mele albinele, scrisă de Caroline Richards, ilustrată de Mike Byrne, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Poppy se teme îngrozitor de albine. Dacă o înţeapă? Dar când bondarul Bernard ajunge în grădina ei, fetiţa începe să înveţe toate lucrurile nemaipomenite pe care le pot face albinele, găsindu-şi un prieten neaşteptat pe parcurs.

Miturile Greciei, scrisă de Sally Pomme Clayton, ilustrată de Jane Ray, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Descoperiți zece povești clasice, desprinse din universul mitologic al Greciei, având ca protagoniști zei răzbunători, eroi cu inima vitează și ființe fantastice.

Pe luna viitoare. Până atunci vă urez să vă bucurați de cât mai multă înghețată și de și mai multe cărți! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: