Noutățile editoriale pentru copii în luna iunie III

Vin, vin noutățile editoriale în materie de cărți ilustrate, publicate în luna iunie, în limba română, pentru categoria de vârstă 0-12 ani inclusiv, de la editurile Paralela 45, Polirom, Grup Editorial Trei – Editura Pandora Publishing (Pandora M) și Editura Univers.

De data aceasta, lista noastră de „wanted books” numără vreo 5 noutăți. Poate de ziua  de naștere a lui M. …

Editura Paralela 45

Noi aventuri cu Gobbolino și căluţul de lemn, scrisă de Moray Williams Ursula, ilustrată de Catherine Rayner, tradusă de Daşa Suciu, vârsta 6+ ani. „Te rog, vino și ajută-mă, frățioare! Vai, te rog, vino!” Cum ar putea Gobbolino să reziste unei asemenea chemări fierbinți? Lasă în urmă viața tihnită de pisică de casă și pleacă împreună cu noul său prieten, căluțul de lemn, ca să-și salveze sora, pe Funingica.

Clubul Exploratorilor. Maşinăria de bezele (1), scrisă de Peers Bobbie, ilustrată de Sandra Steffensen, tradusă de Ivona Berceanu, vârsta 6+ ani. Ella şi Felix au o misiune: să afle de ce nu mai funcţionează maşinăria de bezele. Dar nu e deloc simplu când ai de înfruntat o bandă de piraţi piranha, înarmaţi până-n dinţi.

Clubul Exploratorilor. Tunul cu ţestoase (2), scrisă de Peers Bobbie, ilustrată de Sandra Steffensen, tradusă de Ivona Berceanu, vârsta 6+ ani. Ella şi Felix aterizează în deșert, unde a început, din senin, să plouă cu țestoase. Nu le ia mult să descopere că în spatele atacului stau temuții pirați piranha. Vor putea ei să-l înfrunte pe teribilul lor general și să pună capăt atacului?

Editura Polirom 

Anisia și uneltele fermecate, scrisă de Cosmin Perța, ilustrată de Andrei Gamarț, vârsta 8+ ani. Având puterea de a înţelege animalele,Anisia, o fetiţă orfană de treisprezece ani, fură din acvariul căminului pentru copii o scoică quahog și evadează în încercarea de a-și găsi fratele mai mic, răpit din același loc cu câţiva ani în urmă. Alături de scoica quahog filosoafă și de prietenul cu sindrom Down pe care și-l face, începe o saga nu doar de regăsire a familiei, ci și de salvare a planetei luptând împotriva toxicilor Lorzi ai Ceţii.

Grupul Editorial Trei, Editura Pandora Publishing (Pandora M), colecția PanDA

Lupușorul Lou și ciobănița, scrisă și ilustrată de Antoon Krings, tradusă de Loreta Budin, vârsta 2+ ani. Micul Lou este dornic de noi și noi aventuri! Așa că atunci când tatăl său, un lup mare și negru, cu dinții lungi și ascuțiți, capturează o ciobăniță, Lou alege să fugă împreună cu ea pentru a o salva din ghearele părinților săi.

Noapte bună, domnule Zăpăcilă, scrisă de Mauri Kunnas, ilustrată de Tarja Kunnas, tradusă de Andreea Niță, vârsta 4+ ani. Domnul Zăpăcilă e cel mai plimbăreț somnambul din oraș, deși el habar n-are că hoinărește pe străzi când se lasă întunericul. Guiț, porcușorul lui de Guineea, îl urmează însă noapte de noapte, de ani buni, și are grija ca stăpânul adormit să scape cu bine din toate aventurile în care intră cu ochii-nchiși.

Kiki și Jax. Magia prieteniei îți va schimba viața, scrisă de Marie Kondo, ilustrată de Salina Yoon, tradusă de Marc Stănescu, vârsta 3+ ani. Lui Kiki îi place să adune lucruri. Lui Jax îi place să aranjeze lucruri. Dar, când lucrurile încep să le stea în cale, pot ei să facă loc pentru ceea ce le-a adus mereu bucurie — pentru ei doi?

Pe urmele rândunicii, scrisă de Julia Donaldson, ilustrată de Martin Ursell, tradusă de Ruxandra Tudor, vârsta 4+ ani. Când rândunica Apollo zboară în Africa, Chack, mierla, vrea să-i trimită cu orice chip un mesaj. Dar Africa e tare, tare departe. Oare vor reuși delfinul săltăreț, cămila morocănoasă, crocodilul lacom și maimuța jucăușă să transmită acest mesaj?

Magazinul de zâmbete, scrisă și ilustrată de Satoshi Kitamura, tradusă de Marc Stănescu, vârsta 4+ ani. Această carte este plină de imaginile, sunetele și mirosurile dintr-o piață aglomerată. Dar poartă cu ea și un mesaj important, emoționant – că există anumite lucruri care nu se pot cumpăra cu bani: bunătatea autentică a străinilor și fericirea aflată adânc în fiecare dintre noi. 

Aventuri cu Pettson și Findus, scrisă și ilustrată de Sven Nordqvist, tradusă de Gabriella Eftimie, vârsta 4+ ani. Aici și numai aici o să aflați lucruri neștiute încă din viața celebrilor Pettson și Findus și veți învăța câte ceva din secretele naturii. Poveștile sunt însoțite de schițe care urmează drumul în viață al fiecărui personaj în parte, de la flecăreții invizibili cu care se distrează răsfățatul Findus la scene din atelierul de inventator al lui Pettson.

Editura Univers, Colecția Unicorn

Îmbrățișătoarea, scrisă de Laura Grunberg, ilustrată de Bilyana Velikova, vârsta 8+ ani. Ce vrei să te faci când vei fi mare? Îmbrățișătoare, a răspuns Daria. Hamsterul Edward, Pippi Șosețica, Iv cel naiv, domnul Brâncuși, Șeherezada, bunicul, dar și Leonardo DiCaprio au ajutat-o în fel și chip să devină ceea ce și-a dorit. Acum este rândul Dariei să te ajute pe tine să înțelegi rostul și importanța îmbrățișărilor.

Îndoiala, scrisă de Alec Blenche, ilustrată de Doina Axenti, vârsta 3+ ani. Un băiețel își face griji pentru că a doua zi, la școală, urmează să se întreacă într-un concurs, cu un coleg foarte talentat. Deodată zărește pe jos un lucru misterios…Ce este ciudatul obiect și cum îl va ajuta pe copil să-și depășească teama și îndoiala de sine vei afla citind această poveste în versuri.

Corpul uman pe dinăuntru, scrisă de Cristina Junyent, ilustrată de Cristina Losantos, tradusă de —, vârsta 4+ ani., Un ghid ilustrat care îţi va dezvălui o mulţime de curiozităţi şi anecdote pentru a şti cum funcţionează corpul tău pe dinăuntru, pornind de la creier şi de la ordinele pe care acesta le trimite către toate părţile trupului.

Cel-care-aduce-numele, scrisă de Maja Lunde, ilustrată de Hans Jorgen Sandnes, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Cel-Care-Aduce-Numele le dă numele tuturor copiilor. În fiecare zi, el călătoreşte prin lume cu Florile-Nume pe care le dă nou-născuţilor. Dar, într-o zi, s-a întâmplat ceva. Un copil era cât pe ce să primească numele greşit!

Animalele și profesiile lor, scrisă de Kristina Dumas, ilustrată de Ina Worms, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Multe animale pot avea misiuni foarte dificile: de exemplu, câini care adulmecă explozivi, porumbei care duc mesaje sau lame care păzesc turmele de oi.

Incredibilul jurnal secret al lui Leonardo, scrisă și ilustrată de Maria Gianola, tradusă de —, vârsta 5+ ani. Acesta este jurnalul meu. Am scris aici despre visele, îndoielile, dorinţele şi secretele mele. Lucruri pe care nu le‑am spus nimănui până acum. Idei care ar putea schimba cursul istoriei. Mă îngrozesc la gândul că l‑ar putea descoperi cineva. Dar n‑o să se întâmple asta, aşa sper. Cel puţin în următorii 500 de ani. 

Micuța cititoare, scrisă de Elodie Chambaud, ilustrată de Tristan Gion, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Mica prinţesă preferă să citească decât să aibă de-a face cu cavalerii. Toată ziua stă închisă în turnul ei, citeşte şi inventează lucruri, care de care mai ingenioase. Dar regele şi regina se panichează, iar într-o zi regatul e în primejdie. Va reuşi mica prinţesă să-l salveze de monştri şi de fiinţe rele? Şi cum ar putea cărţile s-o ajute să facă asta?

Motte, mica vrăjitoare a mlaștinii salvează castelul spiridușilor, scrisă și ilustrată de Dirk Hennig, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Motte este mărunţică, chiar mai mică decât o broscuţă, totuşi mai mare decât o libelulă. Îi place să-şi răcorească picioruşele în mlaştină şi nu-i pasă că este întotdeauna puţin murdară. Motte, mica vrăjitoare a mlaştinii, este, de asemenea, un pic stângace şi nu face întotdeauna vrăji, dar când prietenii ei au nevoie, ea este acolo.

Prințesa Vânturilor, scrisă și ilustrată de Maud Roegiers, vârsta 3+ ani. O să vă spun povestea Emmei, care ar vrea să fie prinţesă! O prinţesă adevărată, ca acelea pe care le vedem prin cărţi. Visează ea să fie prinţesă… dar uite că nu reuşeşte deloc! Știţi de ce? Pentru că are o problemă cu vânturile!

Supereroi fără mantie vol. 1 și 2, scrisă de Federica Magrin, ilustrată de Isabella Grott, tradusă de —, vârsta 6+ ani. Citind această carte, ai să descoperi că istoria este plină de bărbați și femei foarte talentați care au muncit din greu pentru ca Pământul să rămână un loc plăcut pentru viață. Ești pe cale să începi o călătorie unică împreună cu niște persoane extraordinare, și cu toate acestea ai să vezi că supereroii sunt oameni ca și tine.

Dara și capcana ingenioasă, scrisă de Liz Flanagan, ilustrată de Martina Peluso, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Prinţesa Dara şi soţul ei Rith sunt ingineri şi construiesc împreună case, poduri şi temple. Când Rith este alungat din regat, va putea isteaţa Dara să-şi folosească talentele pentru a-l aduce înapoi?

Ivan și calul fermecat, repovestită de Liz Flanagan, ilustrată de Valeria Docampo, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Fraţii cei mari ai lui Ivan sunt harnici, dar lui Ivan îi place să viseze lângă foc. Când tatăl lor va muri, care frate va fi suficient de curajos să se supună ultimei sale dorinţe?

Cara și Vrăjitorul, scrisă de de Liz Flanagan, ilustrată de Valeria Docampo, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Molly a dispărut şi nimeni nu o poate găsi. Sora ei, Cara, crede că Molly a fost răpită de vrăjitorul cel rău, dar dacă intră in castelul lui magic, va mai putea ieşi vreodată de acolo? 

Cu degetul în nas, scrisă și ilustrată de Paula Merlan Gomez, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Tim este un deget căruia îi place la nebunie să se bage în nasul Sofiei. Îşi petrece acolo toată ziua!

Vor urma ultimele noutăți ale lunii iunie, de la editura Univers Enciclopedic.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *