Sunt Ioan și am 12 ani. Printre vizite la galerii, filme vechi și muzee, revin, oricând, la cărți. Iată ce am mai citit, de ultima oară când eu am scris și tu ai citit Recenzia lui Ioan :).
Cronicile din Narnia. Șifonierul, leul și vrăjitoarea, scrisă de C.S. Lewis, tradusă de Larisa Avram, Editura Rao, 2005.
Cartea îmi aduce aminte de „Harry Potter și Piatra Filosofală” (recenzie aici) pentru că, și în această serie, personajele (de data asta 4 la număr: Peter, Susan, Edmund și Lucy) sunt niște copii care pornesc într-o lume diferită printr-o intrare neobișnuit de… obișnuită: un dulap. În fundul dulapului se află o lume de basm, cu fauni, pitici și animale vorbitoare. Vrăjitoarea Alba, un personaj negativ, a pus stăpânire pe acest tărâm numit Narnia…
Îți spun, această carte este un început promițător pentru o serie întreagă de aventuri în pustiuri bântuite.
Cronicile din Narnia. Prințul Caspian, scrisă de C.S. Lewis, tradusă de Larisa Avram, Editura Rao, 2005.
Cei patru copii, Peter, Susan, Edmund și Lucy, se duc pentru prima dată la internat. În timp ce așteptau trenul în gară, sunt trași de o forță nevăzută, care îi va duce pe o insulă pustie, unde se află castelul în care au domnit în primul volum (musai să citiți toată seria). Aici descoperă în curând că cineva are nevoie de ei, și astfel începe acțiunea propriu-zisă: bătălii în numele și pentru apărarea dragii Narnii, secrete, mistere și un sfârșit neprevăzut.
Dacă îți plac Evul Mediu și fantezia, aceasta este o carte potrivita pentru tine.
Cronicile din Narnia. Călătorie pe Mare cu Zori-de-Zi, scrisă de C.S. Lewis, tradusă de Larisa Avram, Editura Rao, 2005.
Edmund și Lucy stau în vacanță la mătușa și la vărul lor nesuferit, care va face tot posibilul să-i necăjească. Pe când priveau un tablou, Edmund și Lucy sunt atrași încet în tablou (cu vărul lor cu tot). În continuare, vor avea parte de multe aventuri periculoase din care scapă ca prin urechile acului. Și totul pentru a ….. ( scopul aventurilor lor îl veți descoperi citind cartea).
Această carte este una dintre cărțile care mi-au plăcut în mod deosebit, datorită acțiunii emoționante și lecțiilor care le sunt oferite atât personajelor, cât și cititorilor.
Cronicile din Narnia. Jilțul de Argint, scrisă de C.S. Lewis, tradusă de Larisa Avram, Editura Rao, 2005.
Edmund, ajuns din întâmplare cu colega lui de școală în Narnia, trebuie să-l găseasca pe prințul Rilian care a fost răpit de o… de un … Nimeni nu știe, de fapt, ce a fost.
Poveste minunată, deoarece întâmplările și faptele din ea au fost bine ticluite și m-au ținut cu sufletul la gura. Hehe.
Sfârșitul acesteia a fost un pic dezolant pentru că am simțit un fel de gol, ca o tristețe, că se termină povestea. Deocamdată. Pentru că mai sunt și alte cărți care fac parte din această serie, cărți pe care abia aștept să le citesc, nerăbdător și fericit că (încă) nu s-a terminat povestea Narniei.
Despre cărți: font prietenos, ușor de citit.
Ilustrațiile de pe coperți sunt realiste și sugestive.
P.S. Cărțile sunt împrumutate de la bibliotecă.