Continuăm cu noutățile editoriale în materie de cărți ilustrate, publicate în luna iunie, în limba română, pentru categoria de vârstă 0-12 ani inclusiv, de la editurile Humanitas, Litera, Merlin Books & Toys și Nomina.
Cel puțin trei dintre cărțile de mai jos se regăsesc pe lista noastră de „wanted books”. Ar fi foarte interesant de aflat care sunt opțiunile voastre.
Editura Humanitas, Colecția Humanitas Junior
O călătorie în timp la Oamenii de Neanderthal, scrisă de Iulian Comănescu, ilustrată de Raluca Burcă, vârsta 2-5 ani. Seria „Prima aventură pentru copii ca tine“ continuă. De data aceasta, eroii nu se avântă în spațiu, ci înapoi pe firul istoriei, ca să găsească răspunsul la întrebarea „Cine i-a făcut pe primii oameni?“
Dante. Divina comedie, povestită de Corina Anton, ilustrată de Mihail Coșulețu, vârsta 10-12 ani. La 700 de ani de la moartea lui Dante, capodopera poetului florentin, povestită pentru copii și ilustrată, le va aprinde curiozitatea și imaginația celor ce îndrăznesc să pornească în această aventură fără egal care este descoperirea unei mari culturi.
7 povești pentru 7 zile cu Gașca Zurli, scrisă de Maya Sorian și Mirela Retegan, ilustrată de Paula Stanciu, vârsta 6-9 ani. 7 povești, câte una pentru fiecare zi a săptămânii, despre importanţa prieteniei și a muncii în echipă, despre valoarea onestităţii și a generozităţii și despre depășirea obstacolelor și găsirea curajului chiar și atunci când te aștepţi mai puţin.
Editura Litera, Colecția Litera mică
Hai să descoperim orașul. Carte de explorat, ilustrată de Sebastien Braur, tradusă de Oana Neacșu, vârsta 0-2 ani. Imaginile redau scene din viața de zi cu zi a orașului, fiind un punct de pornire pentru a discuta și explora împreună cu copilul tău. Privește pictogramele din josul paginilor, găsește-le în imagini și apoi spune cuvintele împreună micuțul tău.
Hai să descoperim ferma. Carte de explorat, ilustrată de Sebastien Braur, tradusă de Oana Neacșu, vârsta 0-2 ani. Imaginile redau viața de la fermă, fiind un punct de pornire pentru a discuta și explora împreună cu copilul tău. Privește pictogramele din josul paginilor, găsește-le în imagini și apoi spune cuvintele împreună cu micuțul tău.
Un prieten ca tine, scrisă de Andrea Schomburg și Barbara Röttgen, ilustrată de Sean Julian, tradusă de Laura Frunză, vârsta 3+ ani. Între o veveriță și o pasăre există multe diferențe. De exemplu, prima se hrănește cu alune și ghinde, pe când a doua preferă să mănânce viermișori, una se cațără, iar cealaltă zboară. Au însă în comun dorința de a încerca lucruri noi și de a avea prieteni. Așa se face că ajung să devină cele mai bune prietene.
Ursul nu poate să doarmă, scrisă de Marni McGee, ilustrată de Sean Julian, tradusă de Laura Frunză, vârsta 3+ ani. Ursul e foarte morocănos din cauză că nu poate să adoarmă. Toate animalele din pădure se feresc să dea ochii cu el. Doar iepurele Peticel se întreabă ce-o fi pățit și vrea să-i ducă de mâncare, gândindu-se că-i e foame. Când află care e problema ursului, lui Peticel îi vine o idee genială. Oare va reuși să-l ajute pe bietul urs să intre în hibernare?
Oscar merge la școală, scrisă și ilustrată de David Melling, tradusă de Gabriela Trășculescu, vârsta 3+ ani. E o zi mare pentru Oscar. Sunt atâtea lucruri de făcut la Școala de Prichindei!
La mulți ani, Oscar!, scrisă și ilustrată de David Melling, tradusă de Gabriela Trășculescu, vârsta 3+ ani. Ție îți plac zilele de naștere? Oscar le adoră, dar neastâmpărații lui verișori gemeni par să strice petrecerea!
Te iubesc așa cum ești, scrisă de Tammi Salazano, ilustrată de Ada Grey, tradusă de Laura Frunză, vârsta 3+ ani. Cei mici vor recunoaște în această carte activități familiare din timpul unei zile obișnuite, precum îmbrăcatul, cititul, pictatul, baia, îmbrățișarea de noapte bună. Un exuberant elogiu adus iubirii necondiționate dintre părinți și copii!
Nu există monștri sub pat, scrisă de Steve Smallman, ilustrată de Caroline Pedler, tradusă de Laura Frunză, vârsta 3+ ani. Pui de Urs e atât de încântat! Pentru prima oară o să doarmă singur în patul lui. Dar camera i se pare acum înfricoșătoare fără fratele lui mai mare. Dincolo de zgomotele ciudate și de umbre, cu siguranță se ascunde un monstru care vrea să-l înfulece!
Cum trăiesc veverițele, scrisă de Friederun Reichenstetter, ilustrată de Hans-Gunther Dorin, tradusă de Valentina Georgescu, vârsta 3+ ani. Povestea veveriței este însoțită de informații interesante despre modul de viață și particularitățile acestui animăluț din pădure.
Bufnița și animalele nocturne, scrisă de Friederun Reichenstetter, ilustrată de Hans-Gunther Dorin, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Povestea tânărului huhurez este însoțită de informații interesante despre modul de viață și particularitățile animalelor care pornesc noaptea în căutarea hranei.
Buburuza și animalele din luncă, scrisă de Friederun Reichenstetter, ilustrată de Hans-Gunther Dorin, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Povestea micuței buburuze este însoțită de informații interesante despre modul de viață și particularitățile viețuitoarelor care trăiesc în poieni.
Puiul de vulpe si animalele din padure, scrisă de Friederun Reichenstetter, ilustrată de Hans-Gunther Dorin, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Povestea puiului de vulpe este însoțită de informații interesante despre modul de viață și particularitățile acestui prădător, dar și despre alte animale din pădure: Ce mănâncă vulpea? Cu ce animal alege să împartă vizuina?
Misterul de la cafenea. Maia și Alex, detectivi de succes, scrisă de Martin Widmark, ilustrată de Helena Willis, tradusă de Mihaela Pogonici, vârsta 6+ ani. Maia și Alex, micii detectivi din orășelul Arcadia, investighează un mister care are de toate: o cafenea plină cu delicioase produse de patiserie care a fost jefuită de trei ori, un hoț care pare să știe exact cel mai bun moment ca să dea lovitura și trei suspecți cu motive întemeiate să pună mâna pe bani.
Misterul de la cinema. Maia și Alex, detectivi de succes, scrisă de Martin Widmark, ilustrată de Helena Willis, tradusă de Mihaela Pogonici, vârsta 6+ ani. Maia și Alex, micii detectivi din orășelul Arcadia, se trezesc din nou în mijlocul unei enigme. Și nu oriunde, ci într-un loc neașteptat: la cinema. Ce legătură există între un western, un director de cinematograf care trișează la cărți, un vânzător de dulciuri cam leneș, dar pasionat de filme, și dispariția mai multor căței din oraș?
Marile întrebări ale lui Boris și Moris sau Secretele animalelor din pădure, scrisă de Anael Assier, ilustrată de Line Parmentier, tradusă de Ioana Stăncescu, vârsta 6+ ani. 17 povestiri ce abordează teme fundamentale, precum încrederea în sine, furia, concentrarea, moartea, puterea imaginației.
Femei extraordinare care au făcut minuni, scrisă și ilustrată de Kate Pankhurst, tradusă de Alina Bratu, vârsta 9+ ani. Află poveștile incredibile ale unor femei curajoase, care au fost deschizătoare de drumuri în domeniul lor de activitate: urcă pe vârful Everest cu montaniarda neînfricată Junko Tabei, zboară cu Sophie Blanchard și balonul ei cu aer cald, calculează formule ingenioase cu matematiciana Katherine Johnson ca să trimiți primii oameni în spațiu!
Editura Merlin Books & Toys
Revista Fabulafia nr. 18, scrisă de Șerban Foarță, Laura Pamfiloiu, Camelia Vida-Rațiu, Maia Vida-Rațiu, Lucian Nicolae, Mircea Arapu, Raluca Dincă, Cristina Nițu, Maria Ciucu, ilustrată de Elisabeth Lawrence, Kim Amate, Mircea Arapu, Anca Trif, Andreea Remenyi, Alexander Glonin, Amandine Bănescu, Ioana Pârvan, Ștefan G, Claudiu Ștefan, Cecilia Cișmașu, Iris Unda Marancea, vârsta 7-12 ani. Revistă ilustrată de poveşti cu scrieri şi ilustraţii ale unor autori contemporani.
Editura Nomina
Nu, nu și iar nu, scrisă de Marie-Isabelle Callien, ilustrată de Annick Masson, tradusă de —, vârsta 4+ ani. Jeanne era o fetiță obișnuită. Îi plăcea să cânte, să danseze și să se joace cât era ziua de mare. Dar, când mama ei o ruga să facă ceva, Jeanne se transforma într-un mic dragon, care știa să spună doar … NU, NU și iar NU. Asta până când, într-o bună zi, Jeanne a descoperit că poate spune și DA.
Salvează această carte, scrisă de François Hanozet, ilustrată de Grégoire Mabire, tradusă de —, vârsta 3+ ani. Biblius magul are nevoie de tine, cititorule: dacă nu găsește formula magică potrivită, această carte nu se va mai deschide niciodată … Dar cum să găsești formula în aceste mii de cărți? Urmați Biblius prin laboratorul său și, mai presus de toate, nu greșiți formula. Umor și distracție garantate în această carte care interacționează cu cititorul.
Va urma.