Recomandare de carte – Oana Ispir

Astăzi, recomandarea de carte vine de la Oana Ispir, o altă cititoare care suprapune lectura cu experiența sa de profesionist în domeniul cărții pentru copii. 

Oana Ispir (n. 1983) este ilustrator de carte, jocuri și jucării. Ca artist explorator a trecut în drumul său prin multe alte genuri cum ar fi ilustrație editorială, broderie, sculptură mică și gravură. Genul său preferat de ilustrație este unul ce reușește să spună cât mai multe lucruri deodată, ca o piatră tăiată în zeci de fațete. Un interviu cu Oana poate fi citit aici.

„Am ales cărțile de mai jos prin prisma ocupației. Colecționez cărți ilustrate care mă inspiră în munca mea, povești pe care aș fi vrut să le ilustrez cât și autori celebri din istoria cărților pentru copii.

Cărțile din seria Ernest și Celestine, scrise și ilustrate de Gabrielle Vincent (pseudonimul pictoriței belgiene Monique Martin), apărute la editura Frontiera, în perioada 2019-2020. Vârsta: 3+ ani. Pentru că am cumpărat-o în limba turcă de la un târg de carte din Istanbul sub forța unui impuls de moment. M-a fermecat puterea desenului, cât de clar înțelegeam povestea fără să înțeleg textul și mai ales cât de multă emoție poate transmite. Cred că orice mic cititor poate empatiza foarte ușor cu ilustrațiile, chiar dacă nu poate citi încă.

 

Smon Smon” scrisă și ilustrată de Sonja Danowski, apărută la editura Casa editorială Signatura, în anul 2020. Vârsta:  3+ ani. Încă o achiziție sub imperiul emoției. Am văzut o pagină de interior pe internet și am râs citind numele personajelor, cu un râs din copilărie, amestecat cu uimirea descoperirii lumii. Am comandat-o după câteva zile deoarece amintirea încă mă făcea să zâmbesc. De atunci, Smon Smon și ron ron au intrat deja în vocabularul meu cotidian.

 

Cronicile domnișoarei Poimâine” este o trilogie scrisă de Adina Rosetti, și ilustrată de mine, din care au apărut până acum două volume la editura Arthur, în perioada 2019-2021. Vârsta:  10+ ani. O recomandare pentru copii mai mari, un roman cu aventuri de tot felul, pe mai multe planuri, în și pe lângă Regatul Timpului. Timpul e una din temele mele favorite de citit și ilustrat, așadar această carte care l-a întors pe absolut toate părțile e în topul cărților mele preferate. În plus față de romanele dragi ale copilăriei mi-a lăsat senzația unei cărți bine ancorate în prezentul cititorilor.”

 

Pe data viitoare!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *