Noutăți editoriale pentru copii ianuarie-martie 2021 — V

Ultimele noutăți editoriale pentru copii din perioada ianuarie-martie 2021. Amintesc că prezenta serie de articole are în vedere cărți ilustrate, publicate în limba română, pentru categoria de vârstă 0-12 ani inclusiv. Aparițiile sunt grupate pe edituri, în ordine alfabetică. Acest articol este dedicat editurilor a căror denumire (a lor sau grupului din care fac parte) începe cu litera O-Z. Pentru editurile care nu se regăsesc în prezentul articol nu am identificat vreo apariție nouă, ocazional și din lipsă de date.

Editura Pandora Publishing House

Mamma Mu se dă în leagăn, scrisă de Jujja Wieslander și Tomas Wieslander, ilustrată de Sven Nordqvist, tradusă din limba suedeză de Gabriela Eftimie, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 30 x 21 cm, 32 pagini, colecția Panda. Mamma Mu este curioasă. Cioară nu vrea să se facă de râs. Ei îi place să încerce tot felul de lucruri noi și vrea să învețe tot ce învață copiii. Cioară știe ce se cuvine să facă o vacă — și nu se sfiește nicidecum să-i dea lecții. „Cel mai important lucru în cărțile cu Mamma Mu este joaca. Fără ea, copiii nu pot crește și nu se pot face mari, iar fără umor, viața este cenușie și fără haz.” Jujja Wieslander

Trenul expres către necazuri (seria Misterele lui Miss Mallard), scrisă și ilustrată de Robert Quackenbush, tradusă din limba engleză de Maria Filip, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 80 pagini, colecția Literati. Miss Mallard este un faimos detectiv care se întâmplă să fie o rață! Cel mai recent caz al ei o aduce în Egipt, tărâmul piramidelor antice și al mumiilor misterioase. Într-un tur exotic cu trenul, farsorul George Ruddy Duck dispare, iar Miss Mallard se teme că la mijloc este blestemul mumiei Tut-n-Quacken!

Unde este Turnul Londrei?, scrisă de Janet B. Pascal, ilustrată de David Malan, tradusă din limba engleză de Ruxandra Tudor, vârsta 6+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 112 pagini. Care dintre următoarele afirmații sunt adevărate? Două soții ale regelui Henric al VIII-lea „și-au pierdut capul” acolo. A fost casa primului elefant adus în Anglia. Are aproape o mie de ani de istorie și taine. Toate cele de mai sus! Află mai multe din această carte minunat ilustrată!

Editura Paralela 45

Aventuri în Vestul sălbatic. Portalul Magic, volumul 10, scrisă de Osborne Mary Pope, ilustrată de Sal Murdocca, tradusă de Cristina Miron, ediția a III-a, vârsta 8+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 112 pagini. A doua ghicitoare ce trebuie rezolvată pentru a deveni Maeștri Bibliotecari îi poartă pe Jack și Annie în Vestul Săbatic, unde sunt nevoiți să se ascundă în butoaie ca să scape de o bandă de hoți de cai. Odată pericolul trecut, copiii fac cunoștință cu un cowboy, pe care decid să îl ajute. Cu încă o misiune de îndeplinit, cum vor reuși eroii noștri să dezlege a doua ghicitoare? Asta depinde numai de fantomă!

Primul meu jurnal trăsnit. Cum să faci o carte să prindă viață, scrisă și ilustrată de Smith Keri, tradusă de Mihaela Pogonici, vârsta 8+ ani, copertă cartonată, format 27 x 20 cm, 64 pagini. Știai că o carte nu poate să existe fără tine? O carte e și mai frumoasă, și mai vie atunci când e explorată des. Ceea ce pentru unii oameni înseamnă distrugere, pentru alții înseamnă viață. Cărțile nu sunt făcute să stea pe rafturi, ăsta e adevărul. Sunt făcute să fie folosite, citite, luate peste tot, duse în aventuri. O carte pe un raft nu-și trăiește viața pe care e menită să o trăiască. Te rog, ajută-mă să aduc această carte la viață. Să nu mai pierdem timpul. Cartea are nevoie de tine!

Ce ar fi dacă…nu ar exista meseriile?, scrisă și ilustrată de Traini Agostino, tradusă de Cristian Ungurean, vârsta 4+ ani, coperta necartonată, format 31 x 24 cm, 80 pagini. Descoperă lumea celor care muncesc și multele sale meserii: ce anume fac grădinarii? Dar electricienii? Cum poți deveni veterinar sau astronaut? Și oare de ce se scufundă scafandrii în mare? Împreună cu învățătorii lor, Alberto și Diana, fetițe și băieți povestesc despre meseriile lor preferate, cele pe care le cunosc deja sau cele pe care ar dori să le aibă atunci când vor fi mari. 

Atlasul ființelor preistorice, scrisă de Davour Anna, ilustrată de Simon Stalenhag, tradusă de Simina Răchițeanu, vârsta 8+ ani, copertă cartonată, format 28 x 24,5 cm, 96 pagini. De-a lungul milioanelor de ani, viața a luat forme numeroase și absolut incredibile. În acest atlas întâlnim caracatițe, dinozauri, reptile zburătoare, balene și alte făpturi, într-o serie de ilustrații ce le arată în mediul în care au trăit la vremea lor. Fiecare ilustrație devine o fereastră prin care putem surprinde un moment din îndelungata istorie a Pământului.

Editura RAO

Agenția de adopție a animalelor magice 2. Oul fermecat, scrisă de Kallie George, ilustrată de Alexandra Boiger, tradusă de —, vârsta 6+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 144 pagini. Agenția are un nou rezident, dar acesta nu a ieșit încă din găoace. Domnul Jams a adus cu el un ou fermecat din ultima sa călătorie, iar Trifoi abia așteaptă să vadă ce creatură se ascunde sub coaja pestriță. Dar într-o dimineață, când Trifoi merge să verifice situația oului, descoperă că puiul a eclozat. Cu toate astea, nu se vede pe nicăieri! Va reuși Trifoi să se ocupe de Agenție în lipsa domnului Jams și să descopere ce s-a ales de misterioasa creatură din ou?

Dinozaurii. Pe tărâmul șopârlelor uriașe, scrisă de Manfred Baur, ilustrată de —, tradusă de —, vârsta 8+ ani, copertă cartonată, format 24 x 14 cm, 50 pagini, colecția Ce și cum.  Cu milioane de ani în urmă, pământul era zguduit sub tropăiturile grele ale dinozaurilor. Șopârlele uriașe dominau viața pe uscat. Pterosaurii zburau pe cer, în timp ce Plesiosaurii cu dinți înfricoșători vânau în mări. Erau inteligenți dinozaurii? Mamele-dinozauri și-au protejat copiii? Cât de repede puteau alerga șopârlele uriașe?

Editura Univers

Erus și lumile nevăzute, scrisă de Alec Blenche, ilustrată de Doina Axenti, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 24 x 19 cm, 128 pagini. Echilibrul lumii este din nou în pericol, iar Erus și prietenii săi călătoresc în Lumile Nevăzute, în care își fac noi prieteni, se împrietenesc cu făpturi cu înfățișare și obiceiuri stranii și vor trebui să facă față unor noi provocări. Istețimea, curajul, prietenia și inventivitatea celor patru vor fi puse din nou la încercare. Vor reuși ei oare să-i oprească pe Vânătorii de vise sau să-i îmbuneze pe uriașii bacaroni?

Micul Noi acasă, scrisă și ilustrată de Daniela Kunkel, tradusă de —, vârsta 4+ ani, copertă cartonată, format 22 x 22 cm, 40 pagini. Fiecare dintre noi trăieşte într-o familie şi fiecare familie este unică în felul ei! Dar toate au ceva în comun: un NOI care le uneşte. NOI apare atunci când oamenii se iubesc. Cum este în familia Scameverzi. Dar uneori NOI al lor este foarte mic şi slab. În zilele acelea pline de suspine şi bombăneli, de exemplu… Din fericire, familia Scameverzi ştie exact cum să-l facă pe NOI să capete iar puteri!

Corpul uman din afară spre înăuntru, scrisă de Cristina Junyent, ilustrată de Cristina Losantos, tradusă de —, vârsta 4+ ani, copertă cartonată, format 28 x 18,5 cm, 40 pagini. Un ghid ilustrat care va dezvălui o mulţime de curiozităţi şi anecdote pentru a şti cum lucrează corpul la exterior! Cu ajutorul văzului, auzului şi celorlalte simţuri vei putea să înţelegi ce se întâmplă în exteriorul corpului tău; cu ajutorul limbajului vei înţelege în ce fel interacţionezi cu ceilalţi şi vei vedea cum pielea funcţionează atât ca protecţie, cât şi pentru contactul fizic cu exteriorul. 

Cartea lui Deniz despre viața cu zero deșeuri, scrisă de Sima Ozkan, ilustrată de Zeynep Ozatalay, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 20 x 20 cm, 40 pagini. În prima zi de şcoală, Deniz se uită mirat la colega lui de bancă. Asta pentru că fetiţa, pe nume Nil, îşi aduce fursecurile într-un borcan, îşi înveleşte fructele în pânză şi umple fiecare colţişor al caietului! Curând, Nil le arată colegilor ce înseamnă zero deşeuri şi le schimbă cu totul viaţa. Căci zero deşeuri este unul dintre cele mai frumoase cântece pe care le putem închina naturii…

Băiatul care creștea flori, scrisă de Jen Wojtowisc, ilustrată de Steve Adams, tradusă de —, vârsta 4+ ani, copertă cartonată, format 27,2 x 21,6 cm, 40 pagini. Copiii din clasa lui Rink Bowagon îl ignoră pe băieţelul timid care stă singur. Dar el o captivează pe Angelina, fetiţa nou-venită şi populară, şi, în timp ce ea începe să-şi dea seama cât de remarcabile sunt talentele lui Rink, el descoperă că, la urma urmei, nu este atât de diferit. „O poveste minunată care ne învaţă să acceptăm diferenţele – şi chiar să le celebrăm.“

Purcelușul care se credea lup, scrisă și ilustrată de Marisa Vestita, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 24,5 x 22 cm, 40 pagini. Când un lup rău şi înfricoşător se apropie de un purceluş, ultimul lucru la care se aşteaptă este ca acesta din urmă să încerce să îl convingă că este un seamăn de-ai lui! Situaţiile comice, exemplele distractive şi ilustraţiile ironice ale Marisei Vestita dau viaţă unei poveşti foarte amuzante!

Elefantul care se credea șoricel, scrisă și ilustrată de Marisa Vestita, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 24,5 x 22 cm, 40 pagini. Ce se întâmplă atunci când un şoricel întâlneşte un elefant în pădure? Se întâmplă că, în loc să fugă speriat la fel ca rudele sale, încearcă să îl convingă pe micul rozător că este la fel ca el, ceea ce duce la neînţelegeri comice şi situaţii caraghioase care, cu siguranţă, îi vor distra pe cei mici!

Vreau să fiu ca tine, scrisă și ilustrată de Marisa Vestita, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 24,5 x 22 cm, 40 pagini. Ce se întâmplă atunci când un căţel, sătul și plictisit de viaţa lui de zi cu zi, visează să trăiască precum motanului casei? Acesta, cu răbdare şi ironie, va trebui să-i arate cât de greu este, de fapt, să fii pisică, învăţându-l, în acelaşi timp, să fie mulţumit şi mândru de sine însuşi!

Micuța cofetăreasă, scrisă de Hayley Barrett George, ilustrată de Alison Jay, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 22 x 21,3 cm, 40 pagini. Micuța cofetăreasă/ Vinde multe/ dulciuri de casă./ Dar, vai, bucătăria/ rămâne răvăşită./ O pot salva amicii/ când este necăjită?

Editura Univers enciclopedic

Primăvara. Natura se trezește la viață, scrisă de Sean Taylor și Alex Morss, ilustrată de Cinyee Chiu, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 29 x 23,5 cm, 32 pagini. Păsările ciripesc. Broaştele orăcăie. Albinele zumzăie. De ce e totul atât de plin de viaţă primăvara? Descoperă miracolul primăverii şi află cum se trezeşte natura şi se pregăteşte pentru o nouă viaţă.

Întrebări și răspunsuri despre plastic, scrisă de Katie Daynes, ilustrată de Mary-Eve Tremblay, tradusă de Cristina Muică, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 27,6 x 21,6 cm, 16 pagini. Această carte instructivă răspunde la tot felul de întrebări despre plastic. Ridică clapetele ca să descoperi ce, de ce, când, unde, cine, care… şi cum am putea noi toţi să facem ca lucrurile să se schimbe în bine.

Întrebări și răspunsuri despre spațiu, scrisă de Katie Daynes, ilustrată de Peter Donnelly, tradusă de Alina Loredana Brebeanu, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 27,6 x 21,6 cm, 16 pagini. Această carte minunată răspunde la tot felul de întrebări cu privire la spaţiu. Ridicând clapetele poţi descoperi ce, unde, când, cum, care, de ce, da sau nu.

Întrebări și răspunsuri despre reciclare, scrisă de Katie Daynes, ilustrată de Peter Donnelly, tradusă de Cristina Muică, vârsta 3 + ani, coperta cartonată, format 27,6 x 21,6 cm, 16 pagini. Cât de mult gunoi producem pe an? Cum putem să-l reciclăm? Şi mai ales cum am putea să producem mai puține deşeuri? Descoperă răspunsurile şi multe alte date despre reciclare în această carte fascinantă.

Cine a furat ouăle de Paște?, scrisă și ilustrată de Pirkko Vainio, tradusă de —, vârsta 3+ ani, coperta cartonată, format 28 x 21,5 cm, 32 pagini. Este ziua de Paşte. Nico, veveriţa cea drăgălaşă, este tare fericită! Se amuză privind-o pe Bunicuţă cum ascunde prin grădină ouă colorate pentru nepoţei. Dar Max cel poznaş vine în zbor şi fură ouăle cele frumoase. Nico este hotărâtă să le aducă pe toate înapoi, iar copiii trebuie să sosească dintr-o clipă în alta… Va reuşi ea oare să le ascundă la timp? 

Prieteni nedespărțiți. Oul misterios, scrisă de Michael Engler, ilustrată de Joëlle Tourlonias, tradusă de —, vârsta 3+ ani, coperta necartonată, format 25,5 x 24 cm, 32 pagini. Iepurașul și ariciul sunt fericiți. A venit în sfârșit primăvara! Se zbenguie pe pajiștea plină de trifoi și se bucură că afară totul e nou, proaspăt și plin de culoare. Apoi ariciul se împiedică de o piatră cam ciudată. Este un ou, îi lămurește cioara. Dar cum a apărut acolo? Și oare e adevărat că înăuntru se află un pui de pasăre?

Cea mai frumoasă floare, scrisă și ilustrată de Anna Shuttlewood, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 26,5 x 24 cm, 24 pagini. Micuţa Aricioaică îşi iubeşte foarte mult grădina. Trecătorii se opresc adesea să-i admire florile frumoase. Dar într-o zi, când se trezeşte, descoperă îngrozită că grădina ei a fost distrusă! Oare cine i-a mâncat plantele? Furioasă, pune la cale un plan iscusit prin care să afle făptaşul… 

Primăvara micuței Mimi, scrisă de Lilo Neumayer, ilustrată de Jullia Gerigk, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 27,5 x 21,5 cm, 32 pagini. Măgăruşa Mimi aşteaptă cu nerăbdare să treacă iarna. Vrea să iasă afară din grajd, să zburde pe pajişte şi să se tăvălească prin iarbă. De ce nu vine mai repede primăvara? Oare când va ieşi soarele? De unde vine mirosul proaspăt care a pătruns în grajd? Curând, Mimi va avea parte de o surpriză pe pajiştea din padoc…

Tu mă faci fericită, scrisă de Jule Ambach, ilustrată de Nora Paehl, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 24 x 24 cm, 32 pagini. Vidra cea mică şi neastâmpărată şi vidra cea mare şi înţeleaptă petrec împreună o zi plină de aventuri minunate: mănâncă ce le place, se costumează, se dau pe tobogan. La lăsarea serii, fiecare o întreabă cealaltă ce i-a plăcut cel mai mult din tot ce au făcut în acea zi. Nu trebuie să stea prea mult pe gânduri: e faptul că şi-au petrecut ziua împreună.

Micul raton nu mai are nevoie de scutec, scrisă de Britta Sabbag, ilustrată de Igor Lange, tradusă de —, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 24 x 24 cm, 16 pagini. Micul raton şi prietenii lui se scaldă în râu. Dar scutecul ratonului îl trage în jos. Oare va reuşi să renunţe la scutec şi să facă la oliţă? Prietenii lui din pădure îl vor ajuta!

De azi sunt curajos, scrisă de Heidi Howarth, ilustrată de Daniel Howarth, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 26,5 x 24 cm, 24 pagini. Micuţul Oli se simte în siguranţă numai noaptea, când cei din familia lui dorm ţinându‑se de lăbuţe. El îşi doreşte să păstreze acest sentiment plăcut, de siguranţă, şi în timpul zilei, aşa că rămâne mereu lângă mămica şi tăticul lui. Oare ce îl va determina pe Oli să-şi învingă temerile şi să aibă curajul de a face singur o mulţime de lucruri amuzante?

Nu plec cu necunoscuți, scrisă și ilustrată de Dagmar Geisler, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 27 x 21,5 cm, 32 pagini. Lili se află în faţa grădiniţei şi aşteaptă să vină cineva şi să o ducă acasă. Pe acolo trece doamna Stănescu. Ea locuieşte în acelaşi cartier cu Lili şi se oferă să o ducă acasă. Totuşi, Lili nu ştie aproape nimic despre ea. – Nu te cunosc, deci nu merg cu tine! îi spune Lili. În afară de asta, mama i-a spus că trebuie să aştepte.

Omulețul din stele și curajoasa prințesă Mira, scrisă de Max von Thun, ilustrată de Marta Balmaseda, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 28 x 21,5 cm, 32 pagini. Pe o planetă mititică de tot, într-o galaxie foarte îndepărtată, trăieşte Omuleţul Stelelor. Misiunea lui este să facă stelele să strălucească şi să le împrăştie pe cer. Dar într-o seară observă că cea mai mică steluţă a lui a dispărut! Aşa că porneşte într-o călătorie magică prin noapte, până când, în sfârşit, reuşeşte s-o regăsească pe steluţă şi noi aflăm de ce ea este cu totul deosebită…

Scrisoare pentru tine, scrisă de Sophie Schoenwald, ilustrată de Anita Schmidt tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, formată 29,5 x 21 cm, 32 pagini. Ursul îi scrie o scrisoare prietenului său cel mai bun, Iepuraşul. N-a mai făcut asta de multă vreme! Se gândeşte, îşi alege cu grijă cuvintele, şi este foarte mulţumit de rezultat. Dar nici nu-şi poate imagina ce reacţie frumoasă va declanşa scrisoarea lui…O poveste fermecătoare despre bucuria de a primi o scrisoare şi de a scrie una.

Știința pe înțelesul copiilor, scrisă de Katie Daynes, ilustrată de Stefano Tognetti, tradusă de Cristina Muică, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 24 x 18,8 cm, 80 pagini. Această carte este un punct de plecare perfect pentru toţi micuţii pasionaţi de ştiinţă. Exploraţi lumea din jurul vostru, de la plante şi animale până la magneţi şi oglinzi — şi încercaţi pe parcurs să faceţi voi înşivă unele experimente.

Bine ai venit pe lume!, scrisă de Smriti Halls, ilustrată de Jaime Kim, tradusă de —, vârsta 0-5 ani, copertă cartonată, format 25 x 24 cm, 32 pagini. Bine-ai venit, copile!/ De mama ocrotit,/ desprins dintr-o lumină,/ pe lume ai sosit!

Pentru că te iubesc, scrisă și ilustrată de Emma Dodd, tradusă de —, vârsta 0-5 ani, copertă cartonată, format 20 x 20 cm, 32 pagini. Uneori eşti vesel. Alteori supărat. Uneori eşti cuminte. Alteori neastâmpărat. O cărticică despre dragostea necondiţionată pe care părinţii le-o dăruiesc copiilor. 

Cum să-ți dresezi unicornul, scrisă de Amanda Brandon, ilustrată de Mike Byrne, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 26,5 x 24 cm, 24 pagini. Tilly Teasel adoră să aibă grijă de unicorni! Aşa că, atunci când Vârtej apare la Adăpostul pentru Salvarea Unicornilor, părând puţin cam trist, Tilly îl ia acasă. Dar Vârtej nu este prea bine instruit… Iar domnul şi doamna Teasel nu sunt deloc încântaţi! Va putea Tilly să-şi convingă părinţii că Vârtej nu are nevoie decât de puţin antrenament?

Viața secretă a copacilor, scrisă de Moira Butterfield, ilustrată de Vivian Mineker, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 29 x 23,5 cm, 48 pagini. S s s t ! ! Ştiaţi că arborii îşi pot vorbi unul altuia ? Sau că cea mai bătrână fiinţă din lume este un copac? Ascultaţi poveşti cu copaci din întreaga lume, învăţaţi totul despre diferite specii de copaci , despre modul în care cresc şi de ce sunt ei atât de importanţi pentru noi , oamenii, în acest minunat ghid al naturii.

Tafiti și focul din savana, scrisă de Julia Boehme, ilustrată de Julia Ginsbach, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 21,5 x 16 cm, 80 pagini. Tafiti şi Ciuf nu pot crede ceea văd în faţa ochilor. Cum este posibil ca soarele, care tocmai a dispărut, spre apus, să apară deja la răsărit? Vai, un incendiu de vegetaţie a cuprins savana! Acum toate animalele trebuie să fie unite: elefanţii, girafele, porcii mistreţi – chiar şi leii! Cei mari îi ajută pe cei mici şi cei puternici îi ajută pe cei slabi. În cele din urmă, ei reuşesc să se salveze şi chiar să stingă focul!

Cine ești tu?, scrisă de Sophie Schoenwald, ilustrată de Nadine Reitz, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 24 x 24 cm, 80 pagini. Din ou a ieşit un pui cam ciudat. Are un cioc ca de raţă, blana lucioasă ca o cârtiţă şi o coadă de castor. Ce animal o fi acesta? Curios, el începe să-şi caute mama. Ai putea să-l ajuţi? O poveste cu aventuri drăgălaşe pentru cei mici – cu pişcături, ciocăneli şi mulţi pupici.

Alfie, ursul polar, scrisă de David Bedford, ilustrată de Karen Sapp, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 26 x 24 cm, 24 pagini. Alfie, ursul polar, nu se poate bălăci decât în bazinul puilor de urs. Oare noii lui prieteni vor reuşi să-l ajute să înoate? O poveste amuzantă despre un urs polar care învaţă să înoate.

Cleo, scrisă și ilustrată de Sassafras De Bruyn, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă necartonată, format 29 x 21 cm, 32 pagini. Cleo este tristă. Tot timpul trebuie să se grăbească. La autobuz. La școală. Adesea se simte singură. Așa că pleacă în căutarea unui alt loc. Un tărâm în care înfruntă monștri marini și unde norii au gust de frișcă. Numai pisoiașul poate să vină cu ea. Apoi, deodată, apare un băiat…  O poveste emoționantă și fermecătoare despre o fetiță care nu este atât de singură pe cât credea ea. 

Elefantastic în Africa, scrisă de Michael Engler, ilustrată de Joëlle Tourlonias, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 28 x 21,5 cm, 32 pagini. Un pachet mare – ce grozav! Iar acolo se află un elefant de pluş vorbitor. Lui Anton nu-i vine să creadă ce noroc a dat peste el şi porneşte împreună cu noul lui prieten într-o călătorie plină de aventuri: urcă pe Kilimanjaro, în stepe se întâlnesc cu leii  şi se balansează pe liane. Anton petrece o după-amiază palpitantă – până  când mama intră în cameră pe neaşteptate: pachetul era de fapt pentru Luiza, vecina  lui de la etaj…

Surpriza prințesei Ida, scrisă de Annette Moser, ilustrată de Heike Vogel, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 26,5 x 24 cm, 32 pagini. O poveste cu morală. Prințesa Ida caută o surpriză cu totul deosebită pentru părinții ei, rege și regina. Pleacă în căutarea acestui cadou, iar această călătorie oferă multe cadouri pentru a-i face bucuroși pe cei întâlniți care au diverse probleme. La sfârșit primește în schimb ajutorul tuturor pentru a face o supriză cu totul deosebită pentru regi.

Nina și pisica, scrisă de Fatima Sharafeddine, ilustrată de Vincent Hardy, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 26,5 x 23 cm, 32 pagini. O poveste adorabilă despre o bonă cu totul neobişnuită, care îi va amuza atât pe copii, cât şi pe părinţi.

Primele povești, scrisă de Sandra Grimm, ilustrată de Ana Weller, tradusă de —, vârsta 0-5 ani, copertă cartonată, format 24 x 24 cm, 24 pagini. Haideţi să citim o poveste! Jucaţi-vă cu prietenii, sărbătoriţi-vă ziua de naştere, certaţi-vă şi împăcaţi-vă din nou…Unsprezece povestioare din viaţa de zi cu zi a copiilor îi vor îmbia chiar şi pe cei mai mititei copii să asculte, să experimenteze şi să observe.

O zi din viața mea, scrisă de Holly Bathie, ilustrată de Melisande Luthringer, tradusă de Cristina Muica, vârsta 0-5 ani, copertă cartonată, format 25,8 x 21,6 cm, 16 pagini. Cu peste 75 de clapete, această carte încântătoare îi va ajuta pe copii să recunoască şi să urmeze un orar al acţiunilor zilnice, cum ar fi îmbrăcatul de dimineaţă şi micul dejun. Sunt incluse şi multe activităţi amuzante.

Micuța Zână Măseluță, scrisă de Friederike Wilhelmi, ilustrată de Regine Altegoer, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 28 x 21,5 cm, 32 pagini. Dințișorul de lapte al Laurei a căzut în sfârșit!  Când se duce la culcare, ar trebui să și-l pună sub pernă. Apoi va primi în schimbul lui un cadou deosebit de la Zâna Măseluță. Dar Laura ar vrea să  păstreze dințișorul. În definitiv, la ce îi trebuie micuței Zâne Măseluță dintele ei?

Editura Vellant

Tzitzi-Poc. Cel mai mare vis al copilăriei, scrisă de Mirona Paun, ilustrată de Catinca Dumitrescu, vârsta 4+ ani, copertă cartonată, format 21 x 21 cm, 96 pagini. Prima dintr-o serie lungă, aceasta este o carte despre două personaje care reușesc să se împrietenească în ciuda diferențelor dintre ei. Este o carte plină de aventuri, în care cei mici descoperă cum s-au cunoscut cele două personaje, Tzitzi și Poc. Este o carte despre ce înseamnă un vis măreț, despre cum să depășim obstacolele, despre auto-disciplină, responsabilitate, înțelegerea și acceptarea diferențelor dintre noi.

Vor urma noutățile lunii aprilie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: