Continuăm seria de articole referitoare la cărțile ilustrate, publicate în limba română, pentru categoria de vârstă 0-12 ani inclusiv, începând cu anul 2021. Aparițiile sunt grupate pe edituri, în ordine alfabetică. Acest articol este dedicat editurilor a căror denumire (a lor sau grupului din care fac parte) începe cu litera C. Pentru editurile care nu se regăsesc în prezentul articol nu am identificat vreo apariție nouă.
Editura Cartea Copiilor
Broscoi și Brotac în toate anotimpurile, scrisă și ilustrată de Arnold Lobel, tradusă de Florin Bican, vârstă 5+ ani, format 15 × 23 cm, copertă cartonată, 64 pagini. Ce fac Broscoi și Brotac de-a lungul anului? Iarna se dau cu sania, primăvara se bucură de lumină și căldură, vara mănâncă înghețată, toamna adună frunzele uscate, iar când vine decembrie așteaptă nerăbdători Crăciunul. Lucruri obișnuite pe care cei doi prieteni le transformă în aventuri pline de căldură și umor.
Zile cu Broscoi și Brotac, scrisă și ilustrată de Arnold Lobel, tradusă de Florin Bican, vârstă 5+ ani, format 15 × 23 cm, copertă cartonată, 64 pagini. Povestirile cu Broscoi și Brotac sunt scurte bijuterii narative realizate cu finețe și umor subtil în jurul unor întâmplări uneori extraordinare, alteori cât se poate de obișnuite, dar întotdeauna legate de valori importante: răbdarea, perseverența, forța imaginației și, nu în ultimul rând, dorința de a-l ajuta pe celălalt și de a fi fericiți împreună.
Povestea mărului, scrisă și ilustrată de Jan Loof, tradusă de Andreea Caleman, vârstă 4+ ani, format 22 × 28 cm, copertă cartonată, 32 pagini. Un măr este pus pe pervaz, la soare, să se coacă. Împins de un papagal, mărul cade și stârnește o mulțime de peripeții amuzante. Lumea în care trăim este condusă de întâmplare, pare să spună povestea, dar poate că întâmplarea are un simț subtil al dreptății, care pune mereu lucrurile la punct: cei cu intenții rele sunt pedepsiți, cei buni sunt răsplătiți.
Călătoria lui Oile pe schiuri, scrisă și ilustrată de Elsa Bescow, tradusă de Eva Leonte, vârstă 3+ ani, format 22 × 27 cm, copertă cartonată, 32 pagini. Pentru Olle, la fel ca pentru mulți alți copii, iarna nu e iarnă dacă nu e zăpadă. Iar zăpada nu înseamnă nicidecum ger, mâini înghețate și ghete ude, ci joacă de dimineața până seara. Dar de unde vine iarna cu toată zăpada și strălucirea ei? Alături de Olle vom afla cum arată castelul Regelui Iarnă și, nu în ultimul rând, vom afla că viața înseamnă schimbare, iar zăpada, oricât de multă, va face loc până la urmă primăverii, cum e firesc.
Supa bunicului, scrisă de Eiko Kadono, ilustrată de Satomi Ichikawa, tradusă de Iolanda Prodan, vârstă 2+ ani, format 20 × 25 cm, copertă cartonată, 32 pagini. Un bunic rămas singur după pierderea soției sale își amintește de gustoasa supă cu perișoare făcută de aceasta. Ce bună ar fi, ce mult ar vrea să mănânce din nou acea supă! Oare ar putea s-o facă singur? Care era rețeta oare? Carne, cartofi… Oala cea mică ar trebui să fie de ajuns pentru o singură persoană. Dar dacă mai apare cineva? Povestea acestui bunic devine un exemplu perfect despre cum putem aborda cu copiii temele grave: în cuvinte simple, obișnuite, fără „predici“ și explicații prea „pe față“ ale mesajului.
Noi povestiri cu Lupul de Nisip, scrisă de Asa Lind, ilustrată de Kristina Digman, tradusă de Sergiu Păduraru, vârstă 6+ ani, format 17 × 23 cm, copertă cartonată, 96 pagini. Cu aceste noi povestiri cu Zackarina și Lupul de Nisip te vei întoarce, micule cititor, în aceeași lume familiară și caldă pe care ai străbătut-o în primul volum din serie. Lucruri mărunte și întâmplări aparent banale te vor face să-ți pui, împreună cu personajele, întrebări importante despre viață. Ce sunt amintirile? Ce e iubirea? Ce înseamnă „un moment“? Ce e plictiseala? Ce vor, până la urmă, părinții? Cum îți faci un prieten? Cum faci o poveste? Poate că toată cartea aceasta e cumva despre tine.
Flon și Musette, scrisă și ilustrată de Elsbieta, tradusă de Lavinia Braniște, vârstă 4+ ani, format 15 × 21 cm, copertă cartonată, 32 pagini. Povestea lui Flon-Flon și a lui Musette este o parabolă a războiului, acest monstru pe care cei mari îl trezesc din când în când. Războiul zdrobește totul în calea lui și durează o veșnicie, spre nedumerirea și tristețea celor doi copii, despărțiți odată doar de un pârâu, acum de un gard de spini. Nici măcar sfârșitul războiului nu readuce armonia, dar candoarea și dragostea pot face o breșă în orice obstacol, dovedind că împreună sunt mai puternice decât orice monstru.
Familia Șoricel sub clar de lună, scrisă și ilustrată de Kazuo Iwamura, tradusă de Iolanda Prodan, vârstă 2+ ani, format 20 × 26 cm, copertă cartonată, 32 pagini. Familia Șoricel se pregătește de sărbătoare: la noapte, va fi lună plină. Vor sta toți, de la mic la mare, pe terasa din lemn pe care au construit-o la înălțime, într-un copac, vor mânca găluște și castane, vor cânta și vor spune povești și se vor bucura împreună de priveliștea minunată a lunii. Poveste inspirată de festivalul japonez numit otsukimi (în traducere, „contemplarea lunii“), când familiile iau cina împreună, sub cerul liber, și aduc mulțumiri lunii pentru recolta bogată a toamnei.
Dragonul 32, scrisă de Victoria Pătrașcu, ilustrată Mihaela Paraschivu, vârstă 3+ ani, format 26 × 24 cm, copertă cartonată, 40 pagini. „Dragonul 32” este o invitație de a fi atenți la lumea din jur, de a deschide ochii spre minunile care se ascund la tot pasul. Nu e nevoie să călătoriți jumătate de lume pentru a vedea palate, piramide, uriași sau dinozauri. Toate acestea pot fi văzute și din burta unui tramvai banal din București, care merge de la Piața Unirii la depoul Alexandria. Trebuie doar să aveți ochii și mintea larg deschise și, desigur, inimi de cavaler(ă).
Editura Cartemma
Surpriza din lac, scrisă de Marius Marcinkevicius, ilustrată de Lina Dudaite, tradusă de —, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 29 x 21 cm, 40 pagini. Poate un purceluș să scrie poezii și o vacă să patineze pe gheață? Ce secrete se ascund în adâncul lacului, unde pare că trăiește un monstru cu dinți uriași? Oare monstrul îi amenință pe cei doi prieteni sau poate doar are nevoie de ajutor? Ce vor face eroii noștri și cine va câștiga? Frica sau curajul și prietenia?
O bicicletă roșie, scrisă de Jude Isabella, ilustrată de Simone Shin, tradusă de —, vârsta 4+ ani, copertă cartonată, format 29,5 x 21 cm, 40 pagini, colecția Oamenii ca noi. În clipa în care Alisetta vede bicicleta cea roșie, știe că trebuie să fie a ei. Dar ce nu știe fetița este că Uriașa Roșie a călătorit peste ocean tocmai din America de Nord, unde a aparținut cândva lui Leo. El a mers cu bicicleta roșie peste tot – la școală, la piscină și la antrenamentele de fotbal. Leo s-a simțit trist când bicicleta i-a rămas mică, dar a aflat că o poate dona cuiva care chiar are nevoie de ea. Ajunsă în Burkina Faso, Uriașa Roșie o ajută pe Alisetta să transporte diverse bunuri la piață și să aibă grijă de cultura de sorg a familiei sale. Dar bicicleta roșie mai are o misiune de îndeplinit. Cine o va folosi mai departe? La ce o va folosi?
Editura Cartier
Poezii de seama voastră, scrisă de Grigore Vieru, ilustrată de Vasile Sitari, ediția a III-a, vârsta 2+ ani, copertă cartonată, format 20 x 16,5 cm, 104 pagini, colecția Codobelc. „Draga mea fetiță,/ Dragă băiețel,/ Cât o fărâmiță,/ Cât un mugurel!/ N-am un strugur roșu,/ Nici harbuzării./ Îți trimite moșul/ Niște poezii.”
Toate întâmplările se prefac în cuvinte, scrisă de Vasile Romanciuc, ilustrată de Ivanka Costru , vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 20 x 16,5 cm, 136 pagini, colecția Codobelc. „Vrei frumos şi drept să creşti,/ Şi puternic? Să citeşti!/ Şi-atunci, filele veline/ Devin aripi pentru tine. /Dacă ai aripi de carte,/ Zbori mai sus, vezi mai departe…”
Editura Casa
Rămas bun, deces, doliu, autor Patricia Mannen, ilustrată de Melanie Brockamp, tradusă de —, vârsta 4-7 ani, copertă cartonată, 27,7 x 24,4 cm, 16 pagini, colecția De ce, de ce, de ce? Flavia, în vârstă de patru ani, și Anton, în vârstă de șapte ani, își iau rămas bun de la iubita lor bunică, Elena. Ea moare într-un centru de îngrijiri paliative, după o boală lungă și severă. Cititorii îi însoțesc pe copii și pe familia acestora pe parcursul acestei experiențe dureroase. Ei învață de ce moartea face parte din viață, de ce în acest caz vorbim de un rămas bun definitiv și ce se întâmplă la o înmormântare. Textele și imaginile pline de compasiune transmit, printre altele, cât de diferit se poate trăi durerea.
Cum funcționează? Aparatele și instalațiile din casă, scrisă de Ulrike Holzwarth-Raether, ilustrată de Doris Rubel, tradusă de —, vârsta 4-7 ani, copertă cartonată, format 27,8 x 24.5 cm, 16 pagini, colecția De ce, de ce, de ce? Cum ajunge apa în chiuvetă? Ce se întâmplă când tragi apa la toaletă? Cum funcționează o mașină de spălat? Poate să gândească singură? Dar mașina de spălat vase sau aragazul? Ce toarce sau bâzâie în bucătărie? Ferestrele le permit copiilor să priveasă în interiorul mașinii de spălat haine, al frigiderului, uscătorului de păr, aspiratorului sau al altor aparate din casă.
Descoperă, arată, povestește – Caută și găsește, autor Susanne Gernhäuser, ilustrată de Barbara Jelenkovich, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 20,5 x 17,5 cm, 24 pagini. Cartea se concentrează în jurul vieții obișnuite a unui copil. Se deschide cu explorarea unui loc de joacă, urmată de camera copiilor, o piață în aer liber, o bucătărie și un supermarket. Nu puteau lipsi nici imagini de la grădiniță, de la piscină și de la o vizită la pediatru. Grădina zoologică, gara și lucrările de pe un șantier vor anima și ele imaginația și vor dezlega limbile micilor exploratori. Fiecare pagină dublă are o coloană în partea stângă cu imaginile și denumirile lucrurilor care pot fi descoperite în partea dreaptă.
Sărbătoarea Paștelui – Caută și găsește, autor Sabine Cuno, ilustrată de Dorothea Cüppers, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, 20,5 x 17,4 cm, 22 pagini, colecția Caută și găsește. A venit în sfârșit primăvara și în curând e sărbătoarea Paștilor! Iepurașii de Paști au multă treabă: trebuie să vopsească și să ascundă multe ouă. Copiii abia așteaptă, deja sunt bucuroși să caute cuiburile de Paști. Cine va găsi cel mai frumos ou?
Conni la schi, scrisă de Liane Schneider, ilustrată de Eva Wenzel-Bürger, tradusă de —, vârsta 2+ ani, copertă cartonată, format 19 x 19 cm, 24 pagini, colecție Prietena mea Conni. Conni e nerăbdătoare să meargă la munte împreună cu părinții ei, la schi. Dar are o singură problemă: nu știe să schieze! Ce bine că la munte este o școală de schi, unde Alex, instructorul de schi, o introduce în tainele acestui sport.
Conni vrea să devină balerină, scrisă de Liane Schneider, ilustrată de Eva Wenzel-Bürger, tradusă de —, vârsta 6+ ani, copertă necartonată, format 19×19 cm, 24 pagini, colecție Prietena mea Conni. Conni ia lecții de balet. Este foarte amuzant să dansezi cu ceilalți copii pe vârfurile degetelor de la picioare, să salți ca o pisică și să te miști pe muzică. Și, în cele din urmă, Conni își face apariția pe o scenă adevărată cu mulți spectatori unde interpretează dansul unui fulg de nea…
Iulia se spală pe cap fără lacrimi, autor Anna Wagenhoff, ilustrată de Sigrid Leberer, tradusă de —, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 19 x 19 cm, 28 pagini, colecția Chiț-chiț citește. Iulia se bălăcește cu plăcere în vană. Numai de n-ar trebui să-și spele și părul! Din fericire, mama și Iulia au multe idei grozave despre cum să facă îmbăiatul și spălatul părului chiar amuzante.
Iulia nu se teme de întuneric, autor Anna Wagenhoff, ilustrată de Sigrid Leberer, tradusă de —, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 19 x 19 cm, 28 pagini, colecția Chiț-chiț citește. Noaptea camera copiilor poate fi uneori de-a dreptul înfricoșătoare, chiar dacă ești la fel de curajos ca Iulia. Oare este într-adevăr un dragon la fereastră? Din fericire, Iulia știe ce trebuie să facă dacă o năpădește frica.
Paul și Maria pregătesc o petrecere, scrisă de Maria Breuer, ilustrată de Daniela Kunkel, tradusă de —, vârsta 5+ ani, copertă necartonată, format 19 x 19 cm, 24 pagini, colecția Chiț-chiț citește. Este ziua lui Paul. Împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Maria, Paul coace un tort și aranjează masa festivă. În curând sosesc oaspeții și prietenii au parte de o petrecere grozavă cu jocuri de societate. Dar oare ce s-a ascuns în misteriosul pachețel primit de la Albert?
Paul și Maria călătoresc în spațiu, scrisă de Maria Breuer, ilustrată de Daniela Kunkel, tradusă de —, vârsta 5+ ani, copertă necartonată, format 19 x 19 cm, 24 pagini, colecția Chiț-chiț citește. Maria rămâne peste noapte la Paul, cel mai bun prieten al ei. După lăsarea întunericului, cei doi copii admiră cerul înstelat, căutând constelațiile cunoscute. Apoi decid să zboare spre Lună. O rachetă poate fi construită rapid și călătoria pe Lună se anunță a fi o adevărată aventură.
Când animăluțele sunt obosite, scrisă de Sabine Cuno, ilustrată de Anna Weller, tradusă de —, vârsta 18 + luni, copertă tare, format 19 x 19 cm, 22 pagini, colecția Primii pași. Toată lumea trebuie să meargă la culcare la un moment dat, chiar și puii de animale. Urmărindu-i cum se cuibăresc unii lângă alții în liniște și pace, copiilor le va fi mai ușor să le urmeze exemplul. Răsfoiți acestă minunată carte cartonată plină de imagini frumoase și versuri rimate pentru un ritual de seară duios și iubitor.
Editura Casa Editorială Signatura
Tam Hipopotam, scrisă și ilustrată de Daniela Iride Murgia, tradusă de Diana Calangea, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 29 x 21 cm, 32 pagini. Tam s-a născut mare. Ba chiar foarte mare. Este ferchezuit și are o casă în vârful unui copac, în care nu a reușit vreodată să se cațere. Hipopotamul nu poate da din coadă, nu poate înota înapoi și nici nu poate înțelege totul. Pe de altă parte, Tam se poate încălța singur, poate face bulbuci sub apă și poate, desigur, să clocească ouă. În fiecare zi de luni, mamiferul binevoitor caută ouă, le așează la căldură și așteaptă. Dar ce se întâmplă cu viețuitoarele ieșite din ou și de ce stăruie hipopotamul în împlinirea acestei dorințe?
Copiii se nasc pentru a fi fericiți, scrisă de Vanna Cercena, ilustrată de Gloria Francella, tradusă de Diana Calangea, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 32 x 16 cm, 52 pagini. Copiii sunt persoane care au nevoie de asistență și protecție, dar și cetățeni capabili de a emite păreri personale. Să citim, așadar, împreună cu copiii noștri „Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului” transpusă în versuri pe înțelesul lor.
Care este darul tău?, scrisă de Lavinia Nicoară, ilustrată de Aliona Bereghici, vârsta 3+ ani, copertă cartonată, format 26 x 21 cm, 32 pagini. O poveste despre virtuțile fiecăruia dintre noi și despre păstrarea lor la lumină prin proiectarea continuă asupra celor din jur. „Care este darul tău?” își întreabă autoarea Lavinia Nicoară cititorul. Răspunsul ni-l oferă chiar lectura cărții, invitându-ne totodată la un moment de introspecție. Să ne coborâm, așadar, privirea în suflet și să ne aflăm degrabă darul! Să nu-l păstrăm întemnițat, ci să-l propagăm asupra lumii întregi, fiind noi înșine dragoste, bucurie, lumină, mărinimie sau pace!
Editura Corint Junior, Grup editorial Corint
Bebe Bondărel, scrisă de Britta Sabbag și Maite Kelly, ilustrată de Joelle Tourlonias, tradusă de Ioana Bâldea Constantinescu, vârsta 1+ ani, copertă cartonată, format 18,4 x 14,7 cm, 16 pagini, colecție Povești ilustrate. O poveste înduioșătoare, în rime, de citit împreună – pentru toți cei care vor să le spună micilor bondărei cât de mult îi iubesc! „Tic-tac, tic-tac,/ Inimile noastre fac,/ Una-ntr-alta, Bondărel,/ Fiindcă ele bat la fel./ Și așa va fi mereu:/ Eu sunt tu și tu ești eu,/ Inimă în inimioară pitulată jucăuș,/ Tu și eu, și-un urs de pluș.”
Pisici vs. Câini, scrisă de James Patterson, ilustrată de Anuki Lopez, tradusă de Ana Lucreția Nedelcu, vârsta 8+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 192 pagini, colecție Eu Supererou. Cei mai faimoși dușmani din regatul animalelor se întâlnesc în sfârșit față în față … iar blana este pe cale să se zbârlească! O poveste despre doi copii pierduți în pădure care-și dau seama că singura lor speranță este să lase deoparte eterna ură reciprocă dintre speciile lor.
Editura Creanga Fermecată
Taina inimii, scrisă de Ileana Vasilescu, ilustrată de Oana Hajos, vârsta 5+ ani, copertă cartonată, format 21 x 21 cm, 28 pagini. Când ne naștem pe Pământ părăsim casa cerească și într-un fel devenim orfani. Copilul interior va duce cu sine în viață această rană, o va conștientiza ori nu. Și sunt oameni care sunt de două ori orfani, o dată orfani de Cer și apoi orfani de părinții pământești. Câteodată acești de două ori orfani sunt adoptați de o inimă mare. Ei nu pot fi mângâiați decât prin iubire, prin iubirea care nu judecă… Taina inimii este o carte pentru copii înfiați și copilul tău interior.
Editura Curtea Veche
Don Quijote povestit copiilor, scrisă de Rosa Navarro Duran, ilustrată de Francesc Rovira, tradusă de Raluca Davicenco, vârsta 6+ ani, copertă necartonată, format 24 x 20 cm, 200 pagini. Don Quijote, un moșier dintr-un sătuc spaniol, considerat cam țăcănit de familie și vecini, pornește alături de servitorul său, Sancho Panza, într-o călătorie plină de aventuri și primejdii, cu scopul de a-i ajuta pe cei neputincioși și de a câștiga inima unei preafrumoase domnițe, pe nume Dulcineea del Toboso.
Anna Karenina scrisă de Lev Tolstoi, repovestită de Tony Evans, ilustrată de Maxim Larin, tradusă de Elena Tătaru, vârsta 8+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 64 pagini. Romanul lui Tolstoi urmărește, în principal, două povești: cea a iubirii interzise dintre Anna Karenina și Vronski și cea a pasiunii lui Levin pentru Kitty. Repovestirea de față reușește, în puține pagini, să redea nu doar complexitatea destinelor protagoniștilor, dar și parfumul epocii. Micii cititori vor afla câte ceva despre o perioadă fascinantă din istorie și despre dramele sufletului.
Eroi rătăciți. Iată vine Hercule! scrisă de Stella Tarakson, ilustrată de Nick Roberts, tradusă de Elena Tătaru, vârsta 8+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 184 pagini. O carte pentru copii care îi va duce în minunata lume a zeilor greci și îi va fermeca cu aventurile extraordinare prin care trece Tim, un băiețel care devine erou fără să-și dea seama.
Colecția Sherlock Holmes pentru copii. Liga roșcaților, scrisă de Arthur Conan Doyle, adaptată de Stephanie Baudet, ilustrată de Arianna Bellucci, tradusă de Andreea Drăghici, vârsta 8+ ani, copertă necartonată, format 20 x 13 cm, 120 pagini. Liga roşcaţilor caută un nou membru care să îndeplinească sarcini minore. Plata pentru acest post este de PATRU LIRE pe săptămână. Toţi roşcaţii sănătoşi şi cu vârsta peste douăzeci şi unu de ani vor fi luaţi în considerare. După ce postul foarte bine plătit al lui Jabez Wilson dispare fără urmă, acesta îl roagă pe Holmes să deslușească misterul. Deși investigația pleacă de la o premisă clară și precisă, aceasta se va transforma curând în înscenarea unui flagrant la miez de noapte, căci Sherlock Holmes încearcă să împiedice săvârșirea unei fărădelegi.
Nici vorba de distracție, scrisă de Cirocco Dunlap, ilustrată de Oliver Tallec, tradusă de Ludovic Ștefan-Skultety, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 28 x 24,2 cm, 32 pagini. Un șoricel studios se pune pe citit, convins că dacă își tot repetă că volumul pe care îl parcurge nu îl va distra, chiar așa va fi. Dar, din… fericire, lucrurile se întâmplă exact pe dos, iar șoricelul nostru are parte de aventuri greu de imaginat. O carte cu ilustrații minunate, pentru toate vârstele, dar în special pentru copiii care abia au învățat să citească.
Flora, Ursi & Bursi (1). Ursi învață să împartă cu alții, scrisă și ilustrată de Rowena Blyth, tradusă de Ludovic-Ștefan Skultety, vârsta 2+, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. Într-o excursie la malul mării împreună cu Flora și Ursi, Bursi descoperă că poate fi foarte plăcut să împarți. Ba mai mult, își dă seama că, dacă ești generos, poți fi răsplătit. O cărticică special concepută pentru copii foarte mici, care să se uite pe ilustrațiile viu colorate în timp ce părinții le citesc despre pățaniile pline de învățăminte ale celor trei prieteni.
Flora,Ursi & Bursi (2). Bursi și olița cea nouă, scrisă și ilustrată de Rowena Blyth, tradusă de Ludovic-Ștefan Skultety, vârsta 2+ ani, coperta necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. La început, gândul că trebuie să folosească olița îl cam sperie pe Bursi. Dar, după ce prietenii săi îl încurajează, Bursi descoperă că statul pe oliță e mai interesant decât credea!
Flora,Ursi & Bursi (3). Flora merge la doctor, scrisă și ilustrată de Rowena Blyth, tradusă de Ludovic-Ștefan Skultety, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. Flora nu se simte deloc bine, iar prietenii ei nu reușesc s-o înveselească. În plus, o cam neliniștește gândul că trebuie să meargă la doctor. Ce deznodământ va avea această poveste?
Flora,Ursi & Bursi (4). Flora și noul bebe, scrisă și ilustrată de Rowena Blyth, tradusă de Ludovic-Ștefan Skultety, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 28 pagini. Mama Florei va avea un bebe, dar Flora nu știe ce să creadă despre asta!
Flora,Ursi & Bursi (5). Ursi și dințișorul buclucaș, scrisă și ilustrată de Rowena Blyth, tradusă de Ludovic-Ștefan Skultety, vârsta 2+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 28 pagini. Ursi are un dinte de lapte gata să cadă! Îl vor sfătui prietenii lui ce să facă?
Mantre pentru copii (I). Eu pot, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. Poate Sebastian să facă faţă situațiilor dificile? Bineînțeles că poate, cu ajutorul mantrelor. Ar putea să acționeze prostește sau ar putea să încerce o soluție nostimă. Indiferent ce problemă ar avea, este capabil să o depășească.
Mantre pentru copii (II). Eu contez, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. De-a lungul unei zile, Eliza își dă seama că ea contează în multe situaţii și pentru foarte multe motive. Ea contează pentru fratele ei, pentru părinţii ei, pentru pisica ei, la fel ca pentru toată lumea din jur.
Mantre pentru copii (III). Eu mă descurc în orice situație, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 32 pagini. Oare Sebastian se poate descurca în orice situație? Bineînțeles că poate, cu ajutorul mantrelor! Se descurcă atunci când casa este plină de lume gălăgioasă și chiar și atunci când trebuie să guste ceva ce nu a mai mâncat vreodată!
Mantre pentru copii (IV). Eu o să fiu bine, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 28 pagini. O să fie Max bine? Bineînţeles că va fi, dacă învaţă mantrele! O să fie bine chiar dacă acum este morocănos, sau speriat, sau copleșit de situaţie. Indiferent de motivul care îl întristează, el o să fie bine.
Mantre pentru copii (V). Eu o să încerc lucruri noi, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. O să încerce Reeny lucruri noi? Bineînţeles că da, după ce o să înveţe mantrele care o vor ajuta. Va încerca mâncăruri pe care nu le-a mai gustat, va încerca să sară în piscină și chiar va încerca să meargă cu skateboardul.
Mantre pentru copii (VI). Eu am încredere în mine, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 28 pagini. S-ar putea să ţi se pară greu să ai încredere în tine. Să-ţi spun un secret: toţi oamenii, nu numai copiii, se întreabă în anumite momente din viaţa lor dacă sunt suficient de buni, dacă sunt suficient de puternici sau de rapizi.
Mantre pentru copii (VII). Eu sunt mândru de minei, scrisă de Laurie N. Wright, ilustrată de Ana Santos, tradusă de Bianca Violeta Stănescu, vârsta 4+ ani, copertă necartonată, format 22 x 22 cm, 24 pagini. TU EȘTI MÂNDRU DE TINE? Sper că răspunsul tău este DA, dar chiar și cei mai încrezători se îndoiesc de asta uneori.
Va urma.
P.S. Orice completare este binevenită.
Pentru completări de văzut și articolul Recomandare de carte – Zelmira Szabó https://cartipentrumatei.ro/2021/05/12/recomandare-de-carte-szabo-zelmira/